Az álmot őrizd örökre a szívedben!

2017. június 9. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakközépiskola 22 végzős diákja – 15 pincér és 7 szakács tanuló – vett búcsút a májusi ballagási ünnepélyen az iskolától, mely három éven át a második otthonuk volt.

Hárominé Orbán Erika igazgatóhelyettes köszöntő szavai után Orbán Gábor 10. évfolyamos pincér tanuló verssel köszöntötte az ünnepet, az ünnepelteket. Németh Máté az alsóbb évesek nevében búcsúzott az iskolatársaktól, emlékezett a közös diákcsínyekre, ünnepekre és kérte a közös emlékek megőrzését. Márai Sándor szavaival kívánt jó utat a ballagóknak: „Aki egyszer nálunk volt, az sohasem mehet el tőlünk egészen". A Poppies Énekegyüttes dallal búcsúzott el a végzősöktől. Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója emlékezett a végzősök diákéveire. Dicsérte kitartásukat, elkötelezettségüket a választott szakmai iránt. Reményét fejezte ki, hogy örömüket lelik abban a munkában, amelybe a gyakorlatok során már bekapcsolódtak és becsülik a munka értékét. Személyes élményeit felidézve emlékezett a felejthetetlen középiskolás évekre, amit a ballagóknak a büki évek jelentettek. Útravalóul azt kérte tőlük, maradjanak, ameddig csak lehet nagyszívű kamaszok. Megköszönte a pedagógusok, a szülők munkáját, támogatását, amellyel eljuttatták eddig a most ballagókat. Sikeres vizsgákat, teljes és szép felnőtt életet kívánt a fiataloknak. A hagyományokhoz hűen Pócza Csaba igazgató elismeréseket adott át a tanulmányi területen, szakmai versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott végzősöknek. Bokor Dániel pincér tanuló példamutató magatartása, szorgalma és kitűnő tanulmányi eredménye jutalmául kapott elismerést, ő a Szakma Kiváló Tanulója versenyen elért írásbeli teljesítményének köszönhetően mentesül az írásbeli vizsga alól. Rozmán Patrik pincér tanuló példamutató magatartásáért és szorgalmáért kapott jutalomkönyvet. A végzősök nevében Vincze Eszter búcsúzott el a tanároktól, diáktársaktól, az iskolától és egy kicsit a biztonságot adó szülői háztól, hiszen, mint mondta elindultak a felnőttek világába, a boldog jövő felé. A végzősök felkötötték az iskola zászlójára az emlékezés szalagját, annak jeléül: nem felejtik el, hogy iskolánk diákjai voltak. A végzősök gondolatait Németh Luca 9. évfolyamos szakács tanuló öntötte verses formába, melyet Reseterits Enikő ballagó diák tolmácsolt. A középiskolás évek lezárását a vizsgák jelentik, melyeket követően szakképzett pincérként és szakácsként indulhatnak a nagybetűs Életbe, melyhez kívánunk sok-sok sikert, kitartást és boldogságot!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A napokban befejeződött EFOP-4.1.3-17-2017-00254 számú projekt célja a Sárvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő Bői Általános Iskola korszerűsítése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatása fedezte.
A Szepesség gyöngyszemei A büki iskola hetedikes diákjaiként június 3–6. között kirándulhattunk az EMMI „Határtalanul” programja keretében a Felvidékre.
Délvidéken jártak a hetedikesekA Bői Általános Iskola immáron harmadik alkalommal nyerte el a Határtalanul programban való részvételt, melynek keretében idén májusban a Szelestei Általános Iskolával és a Kemenesmagasi Általános Iskolával közösen a délvidéken jártunk.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online