ADVENTI TEAEST A BÜKI ISKOLÁBAN

2015. december 12. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük
ADVENTI TEAEST A BÜKI ISKOLÁBAN

Advent első vasárnapjának előestéjén immár tizedik alkalommal gyűltek össze a büki iskola pedagógusai és a gyerekek szülei a Művelődési Központ nagytermében, hogy közösen gyújtsák meg az adventi koszorú első gyertyáját ünnepélyes keretek között.

Hagyományteremtő szándékkal 2006-ban a bejáró tanulók szüleinek kezdeményezésére szervezték meg az első teaestet, melynek célja a szülők és pedagógusok fogadóóránál, szülői értekezletnél kötetlenebb találkozója, és egyben a szülők közötti ismerkedés is volt. Az év legszebb időszakára tették a rendezvény időpontját, hiszen az adventi várakozás idején, a meghittség, a nyugalom perceit szerették volna megragadni erre az összejövetelre. Azóta minden évben ezzel az ünneppel indul az iskola adventi ünnepségsorozata. A vendégeket Pócza Csaba igazgató úr és Szabadkainé Brindicsár Orsolya, a szülői munkaközösség elnöke köszöntötte. A gyerekek kedves köszöntő műsora után a beszélgetésé volt a főszerep, természetesen az összefogásról, a szülők és pedagógusok együttes munkájáról, a gyermekek mindennapi tevékenységéről. Közben teával és finom házi süteménnyel kínálták egymást a jelenlévők. A pedagógusok Tea énekegyüttese lépett színpadra, mint minden évben, akik tél - és ünnepköszöntő dalaikkal emelték az est hangulatát. Az idei évben visszalátogattak az öregdiákok is egy dal erejéig és a legkisebbek is együtt énekeltek nagy lelkesen a tanár nénikkel. A kezdeményezés sikeres volt, minden évben egyre több érdeklődő szülő jelezte részvételi szándékát ezen a találkozón. A jubileumi rendezvényre megkétszereződött a résztvevők száma az első alkalomhoz képest. A meghitt hangvételű este mindenkinek kellemes perceket szerzett, megalapozta az ádventi várakozás hangulatát.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új hangtechnika az általános iskolában Korszerűsítették a hangtechnikát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.
Egészségnevelési témahetek a büki iskolábanNapjaink egyik legalapvetőbb társadalmi problémája az életminőség romlása, valamint az indokolatlan halálozások számának rohamos növekedése.
Pályaorientációs Nap CsepregenCsepregen a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapművészeti Iskola tegnap rendezte meg Pályaorientációs Napját, amelyet a 20172018-as tanév rendjéről szóló rendelet, tanítás nélküli munkanapként jelölt meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online