A névadó ünnepe

2017. április 12. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Iskola | Település: Csepreg, Tömörd, Tormásliget
A névadó ünnepe

Idén már nyolcadik alkalommal bonyolították le a névadó születésnapjának hetében a dr. Csepregi Horváth János Napokat a Csepregi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Az egyhetes rendezvénysorozat különböző napjaihoz kötődő programjai az elmúlt évek során rögzültek. Az egyes rendezvények tartalma viszont mindig változik.
A nyitó összejövetelen a tanulók röviden ismertették a névadó életútját. Dr. Barityné Házi Ottilia igazgatónő köszöntőjében egy történetet olvasott fel a kis Jánosnak az iskola iránti korai vonzalmáról. Az eseményt a fővédnök, Ágh Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg. Elmondta, hogy az újabb magyar Oscar-díj kapcsán is büszkék lehetünk hazánkra, de más teljesítmények miatt felnevelő- és lakó helyünkre is. Fontosnak tartja az ifjú nemzedék megbecsülését, mert köztük vannak jövőnk sikerének kovácsai. Rövid műsor után a vezetők, a leszármazottak és a diákönkormányzat elhelyezte a megemlékezés koszorúit és virágait a névadó emléktáblájánál.
Idén először dr. Csepregi Horváth János szüleinek sírjánál is volt rövid megemlékezés és mécses gyújtás. Közben a felsős osztályok csapatai már tablókat készítettek az elmúlt évekről, és beszélgettek a dr. Csepregi Horváth János-díjjal kitüntetett, egykori tanulótársaikkal. Beszámolóik után a Farkas Sándor Egylet citerásai és dalosai műsora, s közös népdaléneklés zárta a nyitó rendezvényt.
A következő napon bábelőadást (Vitéz László és az elásott kincs) tekinthettek meg az alsó tagozatos diákok. Másnap „Mókuskáim ki a házból!" címmel játékos sportvetélkedőt tartottak az ovisoknak. Ugyancsak e korosztálynak és szüleiknek szólt az iskola művészeti és sporttevékenységének szinte teljes keresztmetszetét bemutató „Sulikukucska". Mindkét tagozaton tartottak nyílt napot. Idén is nagy sikere volt a sodokubajnoksának. A záró nemzetiségi napon a velünk élő német, horvát és roma közösségek kultúrájából mutattak be néhány szeletet a meghívott és a helyi tanulók. E program keretében nyitotta meg Kissné Krály Mária, Csepreg Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke a horvátzsidányi Brigovich Lajos tanár úr hangulatos, sajátos színvilágú, időskori olajfestményeiből készült „Szülőföldem" című kiállítást.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 18. kedd • Levente
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ballagás a csepregi iskolában (fotógaléria)
Barangolás a Felvidéken  Határtalanul barangolni, határainkon kívül a Himnuszt méltósággal elszavalni, nemzeti színű szalagot kötni egy igaz ember méltó sírhelyén, a Csitári hegyek alatt énekelni, s koszorút hagyni Kodály emlékére…lélekemelő pillanatok, melyek mély nyomot hagyva formálják az embert.
Napelemekkel fejlesztették a tornatermetHajrá Csepreg - közös felkiáltással zárult az április 3-án megtartott átadóünnepség, diákok, tanárok, vezetők örültek együtt az újabb fejlesztési mérföldkőnek. Sokak elkötelezett munkájával, jó együttműködésével az általános iskola tornaterem energetikai korszerűsítésének második ütemét zárták le a vasi kisvárosban.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online