2016-ban is jól sikerült a Tihanyi Béla Informatika Verseny Csepregen

2017. január 3.
Témakör: Iskola | Település: Csepreg
2016-ban is jól sikerült a Tihanyi Béla Informatika Verseny Csepregen

A csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium idén ősszel ismét megrendezte az immár hagyományosnak számító informatikai versenyét.

Az általános iskolások számára kiírt tradicionális versengés névadója az intézmény korábbi vezetője, Tihanyi Béla igazgató úr, akinek az irányítása alatt a csepregi szakközépiskola - a megyében elsőként - informatikai képzést indított még az 1980-as évek második felében. Béla bácsi nagyon korán ráérzett az akkor még gyerekcipőben járó számítástechnika fontosságára, tudta, hogy ez lesz a jövő egyik legfontosabb tudományága. Ráadásul ő azon kevesek egyike volt, aki nemcsak szerette a számítógépeket, hanem pontosan értette és tanítani is tudta a gépek működését, programozását. Az általa lefektetett alapokra építkezve az intézmény profilját továbbra is erősen meghatározza az informatika oktatása, ami szakgimnáziumi és szakközépiskolai szinten is megvalósul Csepregen.
2007 áprilisában Bánó Zoltán, az intézmény akkori megbízott igazgatója hívta életre a Tihanyi Béla Informatika Emlékversenyt, amelynek a megrendezésére azóta is minden évben sor kerül. A korábbi tavaszi időponttól eltérően, immár több mint fél évtizede ősszel várják Csepregre a versenyezni vágyó hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat.
Az idei évben elérkezett az ősz és így a versenyzés ideje is: 2016. november 29-én rekordszámú, 24 kétfős csapat várta izgatottan Dorner Kornél igazgató úr versenyt megnyitó köszöntőbeszédét. A csapatok környékbeli és soproni általános iskolákból érkeztek, hogy a kétfordulós, húsz-húsz kérdést tartalmazó jó hangulatú eseményen összemérhessék a tudásukat. A rendezvény helyének az idei évben az iskola tornaterme adott helyszínt, ami erre a néhány órára a „megye legnagyobb géptermévé" változott. Itt a csapatok számára kialakított munkaállomásokon egy külön erre az alkalomra Takács Tibor tanár úr által kifejlesztett szoftver segítségével lehetett a feladatokat megválaszolni.
A versengés mindvégig szoros eredményt hozott, bár a végére egy kicsit elléptek a többiektől a végső győzelmet is bezsebelő Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola I. csapatának tanulói. A második helyezést a helyi, Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI diákjai hozták el, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a szintén szombathelyi Dési Huber István Általános Iskola csapata állhatott.
Az első fordulót követő állófogadáson a csapattagoknak egy jó hangulatú kötetlen beszélgetés keretében lehetőségük volt jobban megismerni a küzdőtársakat és a középiskolát. A vetélkedő lezárásaként ünnepélyes eredményhirdetésre került sor, ahol minden versenyző és kísérőik is értékes ajándékokkal gazdagodtak.
A következő években is sok szeretettel várja a csepregi Nádasdy a Tihanyi Béla Informatika Verseny résztvevőit!

/Török Zoltán/

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. május 26. vasárnap • Fülöp
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Barangolás a Felvidéken  Határtalanul barangolni, határainkon kívül a Himnuszt méltósággal elszavalni, nemzeti színű szalagot kötni egy igaz ember méltó sírhelyén, a Csitári hegyek alatt énekelni, s koszorút hagyni Kodály emlékére…lélekemelő pillanatok, melyek mély nyomot hagyva formálják az embert.
Napelemekkel fejlesztették a tornatermetHajrá Csepreg - közös felkiáltással zárult az április 3-án megtartott átadóünnepség, diákok, tanárok, vezetők örültek együtt az újabb fejlesztési mérföldkőnek. Sokak elkötelezett munkájával, jó együttműködésével az általános iskola tornaterem energetikai korszerűsítésének második ütemét zárták le a vasi kisvárosban.
Összefogásból újultak meg az öltözők és a vizesblokkokCsepreg Város Önkormányzata és a Sárvári Tankerületi Központ közösen újította fel a tavalyi esztendő folyamán a városi általános iskola tornatermének vizesblokkjait, teljes körű munkát végeztek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online