19. Borkirálynő

2018. november 26. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Interjú | Település: Csepreg, Kőszeg
19. Borkirálynő

2018. szeptember 28-án volt Kőszegen a Borkirálynő választás. A címért ketten versengtek. Ez a rang egy évre szól és a nyertes egy évig képviseli Kőszeg és térsége borászati hagyományait.

Az egyik pályázó Kutrovits Andrea csepregi óvónő volt. Mikor meghallottuk mi, Csepregi Borhölgyek és a Csepregi Hegyközség boros gazdái, hogy Andrea lett Kőszegen 2018-ban a Borkirálynő nagyon örültünk. Titkon bíztunk is benne, hiszen látszott rajta, hogy komoly az elhatározása és sokat tett is a cél érdekében. Büszkék voltunk rá, de büszke volt rá Csepreg városa és mindenki, aki ismerte. Andrea néhány kérdésemre szívesen válaszolt.

Mikor és miért határoztad el, hogy indulni szeretnél a kőszegi Borkirálynő választáson?
A 2017. évi Erzsébet napi újbor bemutatón döntöttem el, hogy indulni fogok a következő borkirálynő választáson. Nagyon megfogott, hogy a színpadon állva szép ruhában finom borokról, hozzáértően beszélt a borkirálynő, és a műsor után beszéltem Petrával, ő pedig néhány mondatban említette ennek a menetét.
Milyen feladatokat kellett megoldani, hogyan tudtál felkészülni rá?
A felkészülésben nagyon nagy segítségemre volt az előre kiküldött "tananyag", de ezen kívül édesanyám jegyzeteibe is belenéztem, illetve a boros gazdák és borhölgyek is nagyon sok segítséget nyújtottak mind elméleti, mind gyakorlati téren.
A színpadon 11 feladatot kellett megoldani, és bevallom, néhányban nagyon elfáradtam, hiszen a gyorsaság is számított. Első feladatom egy otthon elkészített kötény volt, melyre hímzéssel mintáztam rá a kiadott feladatot (Borkirálynő 2018. K. A.) A feladatok még a következőek voltak: szőlőlevél fűzés, vaktérképen borvidékek bejelölése és zászlós boraik említése, bor-totó, boros hordó részeinek megnevezése és bekötött szemmel hiányosságok megrajzolása, éneklés közben csizma tisztítás, borfelismerés, bor-sajt párosítás, bekötött szemmel borászati eszközök felismerése, lopózás, és fröccs készítés.
Milyen feladatok várnak rád?
A borbarát hölgyekkel és elnökükkel egyeztettem a közelgő feladatokról. Az első a kőszegi szüreti felvonulás volt, ami hatalmas élmény volt számomra, hiszen az első borkirálynői köszöntésemet hatalmas tömeg előtt tehettem meg. Részt vettem a kőszegi Orsolya napi vásáron, de részt fogok venni majd az újbor bemutatókon, és a hamarosan megrendezésre kerülő borbálon is. Ezen kívül alkalmam lesz borkóstolókra menni, borbírálatokon részt venni, tehát izgalmas időszak elé nézek, és nagyon várom, hogy Kőszeg 19. borkirálynőjeként öregbíthessem a város borainak hírnevét.

A kőszegi szüreti felvonuláson a Csepregi és a Kőszegi borhölgyek és néhány csepregi borosgazda büszkén mentünk Andi után, hallottuk Kőszeg főterén nagyon ügyes bemutatkozását. Reméljük, ha eltelik, az 1 év a Csepregi Borhölgyek sorába láthatjuk majd.

Gratulálunk Andrea!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 13. csütörtök • Luca
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Fejlesztések sora valósul meg Répcevisen...Egy évvel ezelőtt egy TOP -os pályázat keretében 58 millió forintot nyert Répcevis önkormányzata, melynek célja az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése a XXI. századi elvárások tükrében.
Sűrű a program Nemesládonyban...„A 2016-ban beadott pályázataink sajnálatos módon nem nyertek, így nem valósult meg az elképzelés, ami szerint felújítjuk az orvosi rendelőt, ill. új járdaszakaszokat alakítunk ki. -kezdi a beszélgetést kissé csalódottan Németh László, Nemesládony polgármestere.
Ravatalozó átadás és falunapKőszegtől 4 km-re, az osztrák határvonalon, már-már mesebeli környezetben, erdők között megbújva van egy kicsi falu, Plajgor, azaz Ólmod.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online