TURISZTIKAI MEGABERUHÁZÁST ADTAK ÁT BÜKFÜRDŐN

2016. november 25. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Bük
TURISZTIKAI MEGABERUHÁZÁST ADTAK ÁT BÜKFÜRDŐN

Novemberben megnyílt Magyarország egyik legteljeskörűbb szolgáltatáscsomagot nyújtó wellness-, konferencia- és élményközpontja Bükfürdőn.

A megújuló létesítmény szakmai megnyitóján Dr. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hangsúlyozta: „a bükfürdői Caramell Premium Resort követendő turisztikai minta. Nem csak helyi, hanem regionális, országos és nemzetközi hatással is rendelkező fejlesztés". Európai uniós forrásokat felhasználva, állami segítséggel 3,5 milliárd forintos beruházás eredményeképpen született meg a Caramell Premium Resort, amely mintegy három és fél hektáron várja újjászületni vágyó vendégeit. A Resort Magyarország első holisztikus szállodájának, a Hotel Caramellnek bővítése révén jött létre, és az idei év egyik legnagyobb turisztikai beruházásaként ****superior besorolásra pályázva garantálja a magas minőséget. A megújult szálloda akár 100.000 vendégéjszakát is hozhat évente a nyugat-dunántúli régió turizmusa számára.
A szakmai megnyitón Glázer Tamás, a Caramell Premium Resort igazgatója házigazdai köszöntőjében elmondta: a bükfürdői Hotel Caramell 2012-ben az ország egyik legnagyobb turisztikai beruházásába kezdett az Új Széchenyi Terv keretén belül, az Európai Unió támogatásával. A Caramell Premium Resort magas minőségű, egyedi igényekre szabható kínálata révén Nyugat-Magyarország legújabb turisztikai attrakciójának számít, és nagy befogadóképességű konferenciaközpontjának köszönhetően a települést felhelyezi Magyarország hivatásturisztikai térképére.
Dr. Rákossy Balázs, az NGM uniós fejlesztésekért felelős államtitkára előadásában hangsúlyozta: a 3,5 milliárd forintból megújult Caramell Premium Resort - amellett, hogy egyedi turisztikai attrakciót kínál - több mint 50 új munkahelyet is teremt a régióban. A beruházás példát ad az átgondolt turizmusfejlesztésre, a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra is. Az államtitkár hozzátette: az európai uniós források felhasználása során is kiemelt figyelmet fordítanak az a turizmus ágazatra. A 2007-2013-as uniós időszakban több mint 1119 turisztikai projekt kapott uniós támogatást, amely összesen 444 milliárd forintnyi beruházást megvalósítását segítette, a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban pedig az ágazat ismét tekintélyes fejlesztési forrásokkal rendelkezik.
Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere kiemelte: Bük vonzerejét a nemzetközi szinten ismert és elismert gyógyvizén kívül mára már számos turisztikai attrakció biztosítja, húsz település tartozik a növekvő népességű város vonzáskörzetébe. Bük kilenc szállodájában évente több, mint 800.000 vendégéjszakát regisztrálnak. Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta: a beruházás révén Bükfürdő, mint komplex turisztikai desztináció tovább erősödött, a szereplők összefogásával és az Önkormányzat támogatásával az egyéni és csoportos vendégek fogadásán túl jelentős hivatásturisztikai úti céllá is válhat. A bővülő technikai feltételek minőségi szolgáltatások nyújtására adnak lehetőséget, melynek köszönhetően a térségnek a belföldi piac mellett a külföldi (osztrák, német, cseh, szlovák) piacokon is lehetősége nyílik erőteljes jelenlétre.
Az elmúlt néhány évben a turisztikai ágazat hazánkban nemzetközi összehasonlításban is komoly eredményeket tudott felmutatni. Bük és környéke igen kedvelt úticél, a gyógyvizéről híres térség igazi „turisztikai kistigris". Budapest és Hévíz után Bük a harmadik legnépszerűbb magyarországi város a külföldiek körében, 2015-ben ez 406.000 külföldi vendégéjszakát jelentett. A hazai települések bevétel szerinti rangsorában a hetedik, az összes vendégéjszakát tekintve az előkelő ötödik helyet foglalta el Bük a tavalyi évben a KSH adatai alapján.
A Caramell Premium Resort 142 szobával, 2000 m2-es szabadtéri- és beltéri wellness világgal (egyedülálló módon két elkülönülő wellness- és szaunarészleggel), 100-féle szépészeti- és gyógykezeléssel, valamint ayurvedikus Egészségközponttal várja vendégeit. Standard kétágyas szobái 28-33 m2 alapterülettel a nyugat-magyarországi régió legtágasabb szállodai szobái. A Resort az egyetlen olyan wellness szálloda Magyarországon, amely saját kristályszerkezetű kalandparkkal, mászó- és kötélpályával rendelkezik. A turisztikai látványosságnak is számító, harminc méter magas Kristály Torony az aktív turizmus kedvelőinek egyik meghatározó élményeleme.
Az új létesítmény számos gyerekbarát szolgáltatással (kül- és beltéri játszóterek, gyermekmedencék, gyermekanimációs program és klub) csábítja a családosokat, emellett MICE turisztikai lehetőségeket is kínál. A Caramell Premium Resort Nyugat-Dunántúlon egyedülálló módon, összesen 700 fős befogadóképességű konferencia komplexummal rendelkezik, így igény szerint adhat otthont nagyszabású konferenciáknak, üzleti megbeszéléseknek, céges és családi rendezvényeknek, de akár önálló kiállítási helyszínként is működhet.
Bük könnyebb elérhetőségét az októberben átadásra került új gyorsforgalmi út segíti, jelentősen lerövidítve a Budapest felől autóval érkezők menetidejét. A beruházás 50 új munkahellyel és évente akár 100.000 vendégéjszakával is segítheti a térség gazdaságát.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. március 26. kedd • Emánuel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online