Tisztább ivóvizet ihatunk Csepregen is!

2015. február 23.
Témakör: Gazdaság | Település: Ólmod, Peresznye, Kiszsidány
Tisztább ivóvizet ihatunk Csepregen is!

Csepreg Város Önkormányzata 2014 végére megvalósította a Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod és Peresznye községek önkormányzataival közös ivóvíz rendszerének korszerűsítését,

melynek értelmében a több mint 122 millió forintos támogatásból jóval magasabb színvonalú szolgáltatáshoz jutottak az érintett települések lakosai.
Az ünnepélyes átadáson Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere elmondta a projekt keretében felújították a csepregi több, mint száz négyzetméter területű vízmű gépházat, melyben új vízkezelő technológia is beépítésre került. 76 db vízbekötő vezeték és 984 méter gerincvezeték újult meg, megtörtént a vízhálózat cseréje a Szombathelyi és a Dózsa György utcákban. A fejlesztés eredményeként az arzén szintje az ivóvízben olyan alacsony lett, hogy az Európai Unió által előírt, a korábbi hazai szabályozásnál ötször szigorúbb előírt határértéket sem közelíti meg. Végül köszönetet mondott a szakmai együttműködő partnerek mellett a térség országgyűlési képviselőjének, azért, hogy az érintett települések polgármestereivel közösen dolgoztak azért, hogy a fejlesztés megvalósulhasson.
A Környezeti és Energia Operatív Program keretében megvalósuló beruházás átadására 2014. december 19.-én került sor, ahol a meghívott vendégek mellett a kivitelező WIZLER-AQUA Kft. képviselője Vízler Ferenc, a műszaki ellenőr Szemes és Fia Kft. képviseletében Szemes Tamás, valamit a projektért felelős Bauer Barbara a BFH Európa Kft továbbá Dr. Kohuth Viktor a VASIVÍZ Zrt. vezérigazgatója tette tiszteletét.
A megvalósult fejlesztés helyszínén tiszteletét tette Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki kihangsúlyozta, hogy, „A településért végzett munkámat nagyban megkönnyíti, hogy Vlasich Krisztián polgármesterünk a maga lendületével és hatékonyságával jó szövetséges, ha Csepreg városáért kell küzdeni."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online