Terítéken a csepregi fejlesztések

A Miniszterelnökség európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárával egyeztetett a Csepreg Város polgármestere.

2016. július 27. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
Terítéken a csepregi fejlesztések

– Az elmúlt másfél évben munkatársaimmal közösen tudatosan felkészültünk és konkrét terveket dolgoztunk ki azért, hogy megfelelő módon tudja kihasználni Csepreg Városa az Európai Unió következő fejlesztési ciklusának lehetőségeit – nyilatkozott lapunknak Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere azt követően, hogy Vitályos Eszterrel, a Miniszterelnökség Európai Uniós források felhasználásáért felelős államtitkárával egyeztetett.

- A találkozónk alkalmával, Államtitkár asszonynak is felvázoltam Csepreg fejlesztési elképzeléseit és átadtam azt a dokumentumot, mely összefoglalja a konkrét csepregi terveket.

Az államtitkárnak átadott dokumentumban számos fontos fejlesztési elképzelés olvasható, olyanok, melyek nagyban meghatározhatják a város jövőjét. A tervek között szerepel az Alsóváros csapadékvíz-elvezető rendszerének rekonstrukciója néven futó projekt, mely konkrétan a Taksony, Taksony köz, Alkotmány, Zrínyi, Bognár Ignác és Csokonai utcákat érinti. A tervezett beruházás nagyban hozzájárulhat az itt élők életszínvonalának javulásához, ráadásul a jövőbeni útépítés elengedhetetlen feltétele is a fejlesztés.

Az intézményfejlesztések területén is komoly tervekkel rendelkezünk, hisz fontosnak tartjuk, hogy a csepregi gyermekek megfelelő körülmények között tudjanak bölcsődébe, óvodába és iskolába járni - mondta a polgármester.

Vlasich Krisztián, elmondta azt is, hogy a fejlesztési koncepcióban helyet kapott az intézmény elképzeléseit is tartalmazó óvoda belső tereinek felújítása, játszótér megújítása és az udvar újra parkosítása is. Több intézményben, így az óvodában és az iskolában is folytatódhat a már korábban megkezdett energetikai fejlesztés.

Mit ismeretes ugyanis az óvodai fejlesztésre korábban az előző városvezetés és az intézmény vezetése által beadott pályázat sikertelen volt, így a tervezett felújításokat más forrásból kellett megoldani.

A már megvalósult energiahatékonysági beruházásokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz benyújtott KEOP-2015-5.7.0 Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése pályázat, óvoda esetében 45 654 171 Ft, az iskola tornaterme esetében 26 474 420 Ft biztosította. A tervek szerint tovább folytatódhatna mindkét intézmény fejlesztése, hisz a tervek szerint napelemekkel és hőszivattyúkkal látnák majd el mindkét gyermekekkel foglalkozó intézményt.

A Vas Megyei Önkormányzattal közös konzorciumban pályázatot adott be a város a belterületi kerékpárút fejlesztésre. Jelenleg Csepreg város területét a Bő és Zsira közötti (az osztrák-magyar határig húzódó) kerékpárút metszi. A projekt keretében ezt a meglévő kerékpárutat tervezzük összekötni a város központjával - ismertette a polgármester.

 

A Zöld város projekt keretében a Malomkerti sportlétesítmény fejlesztése is terítékre került, ahol egy városi szabadidős központot hoznának létre, mely során a kiemelt cél, hogy többfunkciós létesítmény jöjjön létre, mely több más sportágnak is helyet ad, s a beruházás során a rendezvényeknek helyet adó Malomkerti környezet is teljesen megszépülhet majd.

Vlasich Krisztián szólt arról is, hogy a tervek között szerepel a Városgazdálkodás új nemrégen vásárolt telephelyének fejlesztése is, mely nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy még színvonalasabb munkát végezhessenek az ott dolgozók, s a megvásárolt gépeket és eszközöket tárolása mellett a tervek szerint további új funkciókat is létrehoznak az épületben.

- Persze ezek egyelőre tervek, de amíg tehetem, minden követ megmozgatok annak érdekében, hogy sikerre vigyük Csepreget. Kiváló lehetőségek állnak előttünk. Most ugyan kicsit kanyargósabb lett az egyenes út, de továbbra is hiszem, hogy káosz helyett összefogásra van szükség, hiszen ez a fejlődés garanciája - mondta a polgármester.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online