Nyílt nap az Uniriv Kft-ben

2019. december 9. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
Nyílt nap az Uniriv Kft-ben

November közepén, péntek este 17-20 óra között megnyitotta kapuit a látogatók előtt a csepregi Uniriv Ipari és Kereskedelmi Kft. A kisvárosból és környékéről szép számú érdeklődő jött folyamatosan Csepreg legjelentősebb üzemének meglátogatására.

Voltak köztük hölgyek és néhány gyermek is, de a többséget férfiak alkották. (Az iskolák pályaválasztás előtti diákjainak külön szerveznek üzemlátogatásokat.)
A vendégeket Pócza Antal és Pócza Zsolt ügyvezetők fogadták. Rövid tájékoztatót adtak a legnagyobb közép-európai kötőelem-előállító üzemről. A vállalkozás az autó-, az építő- és az összeszerelő ipar részére gyárt termékeket, melyek a Föld 25 országába eljutnak. (S természetesen az üzemeik működéséhez szükséges szerszámok legalább 90 %-át is ők állítják elő.) A cégcsoportot bemutató videó után megszemlélhettük a vállalat gyártmányait és a tanulók által készített érdekes fémtárgyakat. Majd kisebb csoportokban a középvezetők végig kalauzoltak bennünket a hatalmas üzemcsarnokon, ahol a délutános műszak végezte napi munkáját. Működés közben - kellő felvilágosítás mellett - nézhettük meg a számítógép vezérelte, automata gépeket, a gyártási folyamatot, a minőségellenőrzést. Bepillanthattunk a hatalmas raktárba, s megszemléltük a szakmunkástanulók tantermét és gyakorló műhelyét. A vezetők mellett kérdezhettük a dolgozókat, köztük több olyan fiatalt is, akik az elmúlt években tanulták meg helyben a szakmát.
Érdekes volt látni a működő üzemet, mely az ELTE szombathelyi gépészmérnök karának is gyakorló helye. Talán e kezdeményezést térségünk más üzemei is folytatják, s bemutatják tevékenységüket a lakosságnak.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 23. csütörtök • Zelma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bük város és Bükfürdő Thermal & Spa – A 2019-es turisztikai nyári szezon érékeléseSzeptember 26-án délelőtt sajtótájékoztató keretein belül értékelte a 2019-es turisztikai főszezont Bük Város Önkormányzatának képviseletében Németh Violetta, a Pénzügyi, Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság elnöke, valamint Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt.
A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness átadásaA Büki Gyógyfürdő Zrt. most befejezett projektje a régi fürdőgyógyászat alapjain éledt újjá egy nettó 650 millió forintos beruházás keretében. A felújítás során az épület kívül-belül egyaránt megújult, a tavalyi évben átadott új főbejárattal együtt minden részletéből a minőség sugárzik.
Iparterület fejlesztése Bük városában Bük Város Önkormányzata több területen is pályázott a Területi és Településfejlesztési Operatív Programban, minden beadott pályázatukat pozitívan bírálták el.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online