Naperőmű épül Undon és Pusztacsaládon

2019. május 31. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Und
Naperőmű épül Undon és Pusztacsaládon

Mindkét település elsődleges feladatának tekinti a falvak modernizálását, annak érdekében, hogy megtartsák a helyi közösségeket és közelebb hozzák a településeiket a szomszédos városokhoz.

Ennek a stratégiának képezi részét a megújuló energiák piaca irányába történő nyitás. Und és a közelében fekvő Pusztacsalád önkormányzata 2-2 darab egyenként 0,572 MW teljesítményű naperőmű telepítéséről döntött, melynek beruházásával és működtetésével a Pannon Green Power Kft-t bízták meg. A 40 éves élettartamú energia parkok beruházásnak finanszírozását teljes mértékben piaci forrásból biztosítják és egy bérleti, illetve üzemeltetési szerződés keretén belül működnek együtt a településekkel. A 40 évre szóló szerződés részeként a helyi erőforrásokat is bevonják a kivitelezésbe, a karbantartásba, a szaktudást nem igénylő tevékenységekbe és természetesen ezt is környezetbarát módon. Ennek köszönhetően a legkorszerűbb energiatermelésnek helyet adó terület karbantartását esetenként birkákkal végzik majd: velük legeltetik majd le a füvet a napelemek alatt. A két erőmű által termelt áram évente településenként közel 700 család energiafogyasztását biztosítja majd, tervezhetően 2020 nyarától. Undon és Pusztacsaládon a Modern Városok és Magyar Falu Program kormánybiztosa Gyopáros Alpár, Barcza Attila országgyűlési képviselő, Csapó Gábor (Pusztacsalád) és Pintér Tamás (Und) polgármesterek a cég vezetésének kíséretében egy időkapszulát helyeztek el az erőmű jövőbeli helyén, a jövő nemzedékének szánt iránymutatással, hogyan és miként óvhatják meg környezetüket és mindezt hatékonyan, gazdasági célokat is szem előtt tartva.

A kép illusztráció

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
10 év képekben - Tisztújító közgyűlés és jubileumi fotókiállítás Bükfürdőn Május 6 -án tartotta éves közgyűlését az idén 10 éves évfordulóját ünneplő Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület.
Dunántúli fürdőtúraA Bükfürdő Thermal & Spa pihenőterében tartotta közös sajtótájékoztatóját 2019. május 29-én a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Sárvári Gyógyfürdő Kft. és a Zalakarosi Fürdő Zrt. A sajtóeseményen jelentette be Boros László Attila, a Bükfürdő Thermal & Spa vezérigazgatója, Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ügyvezetője, valamint Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a három fürdő közti együttműködést.
10 év képekben - Tisztújító közgyűlés és jubileumi fotókiállítás Bükfürdőn Május 6-án tartotta éves közgyűlését az idén 10 éves évfordulóját ünneplő Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület. Az ünnepi rendezvényen beszámoltak az egyesület előző évi tevékenységéről és pénzügyi helyzetéről, valamint az idei terveikről is, továbbá megválasztották az egyesület új FEB és elnökségi tisztségviselőit is.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online