Még épülhet lakópark Csepregen

2014. május 22.
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
Még épülhet lakópark Csepregen

Helyesbítést kért lapunktól a \"Csepreg osztrák kézen\" című cikkben megjelentekkel kapcsolatban Bánó Zoltán, a tervezett lakópark belterületi föld tulajdonosának képviselője.

Bánó Zoltán elmondta, 2002-ben teljesen szabályosan, a törvényeknek megfelelően vásárolt belterületet, kisvárosi lakókörnyezet besorolásban lévő ingatlant egy osztrák orvos professzor, egyetemi tanár Csepregen. Őt, mint jó ismerősét bízta meg a helyi ügyek intézésével. Akkor Csepreg önkormányzata is tulajdonosa volt a területnek és a vezetéssel úgy döntöttek, hogy közösen pályáznak egy lakópark építésére. Ez nem valósult meg, közben az önkormányzat kiszállt a fejlesztésből, így egyedüli tulajdonosa a területnek az osztrák professzor. A gazdasági környezet eddig nem tette lehetővé a lakópark építését, a felmérések szerint nincs elég vásárlói igény Csepregen.
A tervekkel kapcsolatban Bánó Zoltán hozzátette, ha a piaci helyzet úgy alakul, akkor nem mondott le a tulajdonos a lakópark építéséről, ám most túl kockázatos befektetés lenne. Szóba került a terület egyéb hasznosítása is, de a közelben lévő kutak miatt csak alacsony környezetterhelésű ipari fejlesztésről lehetne szó. Konkrétum nincs. A képviselő hozzátette, az osztrák orvos professzor nem nyerészkedésből vásárolta az ingatlant, hisz az elmúlt 10 évben csak kiadása volt vele. Folyamatosan gondozza, rendben tartja a területet, és 2004 óta jelentős adót fizet az önkormányzatnak a föld után.
A kép csak illusztráció

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.