Még épülhet lakópark Csepregen

2014. május 22.
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
Még épülhet lakópark Csepregen

Helyesbítést kért lapunktól a \"Csepreg osztrák kézen\" című cikkben megjelentekkel kapcsolatban Bánó Zoltán, a tervezett lakópark belterületi föld tulajdonosának képviselője.

Bánó Zoltán elmondta, 2002-ben teljesen szabályosan, a törvényeknek megfelelően vásárolt belterületet, kisvárosi lakókörnyezet besorolásban lévő ingatlant egy osztrák orvos professzor, egyetemi tanár Csepregen. Őt, mint jó ismerősét bízta meg a helyi ügyek intézésével. Akkor Csepreg önkormányzata is tulajdonosa volt a területnek és a vezetéssel úgy döntöttek, hogy közösen pályáznak egy lakópark építésére. Ez nem valósult meg, közben az önkormányzat kiszállt a fejlesztésből, így egyedüli tulajdonosa a területnek az osztrák professzor. A gazdasági környezet eddig nem tette lehetővé a lakópark építését, a felmérések szerint nincs elég vásárlói igény Csepregen.
A tervekkel kapcsolatban Bánó Zoltán hozzátette, ha a piaci helyzet úgy alakul, akkor nem mondott le a tulajdonos a lakópark építéséről, ám most túl kockázatos befektetés lenne. Szóba került a terület egyéb hasznosítása is, de a közelben lévő kutak miatt csak alacsony környezetterhelésű ipari fejlesztésről lehetne szó. Konkrétum nincs. A képviselő hozzátette, az osztrák orvos professzor nem nyerészkedésből vásárolta az ingatlant, hisz az elmúlt 10 évben csak kiadása volt vele. Folyamatosan gondozza, rendben tartja a területet, és 2004 óta jelentős adót fizet az önkormányzatnak a föld után.
A kép csak illusztráció

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online