Iparterület fejlesztése Bük városában

2019. augusztus 27. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Bük
Iparterület fejlesztése Bük városában

Bük Város Önkormányzata több területen is pályázott a Területi és Településfejlesztési Operatív Programban, minden beadott pályázatukat pozitívan bírálták el.

Ezek közé tartozik az iparterület fejlesztését célzó beruházás is. Pályázati forrásként 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat a projekt megvalósítására, de tudták, hogy ehhez jelentős saját önkormányzati forrást is kell biztosítani. A beruházás összköltsége az elnyert kivitelezési szerződés szerint 800 millió forint lesz. Az önkormányzat és a kivitelező 2019. május 31-én írták alá a szerződést a büki városházán, így elkezdődhetnek a munkálatok.
Az ipari terület fejlesztése különösen fontos a város számára. Bük azon kevés települések közé tartozik, amelyek több lábon állnak: az ipar és a turisztika egyaránt jelentős bevételi forrásai a településnek, így mindkettőre nagy hangsúlyt fektetnek.
A most kezdődő beruházás során az állateledelgyár mögött kijelölt területet teszik alkalmassá további ipar fogadására: az infrastruktúrát fejlesztik, közműveket építenek ki. A beruházás részeként a Darling utat kiszélesítik a mezőgazdasági út irányába, valamint a kereszteződés után a vasúti átjáróig szintén megújul az út. A területen közvilágítást is kiépítenek, a közműveket a telekhatárig viszik el, így a jövőbeli beruházóknak már csak rá kell kötni a rendszerekre. A fejlesztés eredményeképp az egyébként is erős és jelentős büki ipar még tovább fejlődhet, további befektetőket vonzhat a városba.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. október 23. szerda • Gyöngyi
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ingyenes elektromos autó töltés a Bükfürdő Thermal & Spa parkolójábanJúlius 29-én, hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében adták át a Bükfürdő Thermal & Spa parkolójában újonnan telepített elektromos autó töltőállomást.
Közös kedvezményrendszert indít a Büki Gyógyfürdő Zrt. és a Büki Szobakiadók SzövetségeKözös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a Büki Szobakiadók Szövetsége a közöttük létrejött új együttműködést.
Ingyenes elektromos autó töltés a Bükfürdő Thermal & Spa parkolójábanJúlius 29-én, hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében adták át a Bükfürdő Thermal & Spa parkolójában újonnan telepített elektromos autó töltőállomást.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online