Iparterület fejlesztése Bük városában

2019. augusztus 27. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Bük
Iparterület fejlesztése Bük városában

Bük Város Önkormányzata több területen is pályázott a Területi és Településfejlesztési Operatív Programban, minden beadott pályázatukat pozitívan bírálták el.

Ezek közé tartozik az iparterület fejlesztését célzó beruházás is. Pályázati forrásként 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat a projekt megvalósítására, de tudták, hogy ehhez jelentős saját önkormányzati forrást is kell biztosítani. A beruházás összköltsége az elnyert kivitelezési szerződés szerint 800 millió forint lesz. Az önkormányzat és a kivitelező 2019. május 31-én írták alá a szerződést a büki városházán, így elkezdődhetnek a munkálatok.
Az ipari terület fejlesztése különösen fontos a város számára. Bük azon kevés települések közé tartozik, amelyek több lábon állnak: az ipar és a turisztika egyaránt jelentős bevételi forrásai a településnek, így mindkettőre nagy hangsúlyt fektetnek.
A most kezdődő beruházás során az állateledelgyár mögött kijelölt területet teszik alkalmassá további ipar fogadására: az infrastruktúrát fejlesztik, közműveket építenek ki. A beruházás részeként a Darling utat kiszélesítik a mezőgazdasági út irányába, valamint a kereszteződés után a vasúti átjáróig szintén megújul az út. A területen közvilágítást is kiépítenek, a közműveket a telekhatárig viszik el, így a jövőbeli beruházóknak már csak rá kell kötni a rendszerekre. A fejlesztés eredményeképp az egyébként is erős és jelentős büki ipar még tovább fejlődhet, további befektetőket vonzhat a városba.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 27. hétfő • Angelika
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Nyílt nap az Uniriv Kft-benNovember közepén, péntek este 17-20 óra között megnyitotta kapuit a látogatók előtt a csepregi Uniriv Ipari és Kereskedelmi Kft. A kisvárosból és környékéről szép számú érdeklődő jött folyamatosan Csepreg legjelentősebb üzemének meglátogatására.
Bük város és Bükfürdő Thermal & Spa – A 2019-es turisztikai nyári szezon érékeléseSzeptember 26-án délelőtt sajtótájékoztató keretein belül értékelte a 2019-es turisztikai főszezont Bük Város Önkormányzatának képviseletében Németh Violetta, a Pénzügyi, Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság elnöke, valamint Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt.
A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness átadásaA Büki Gyógyfürdő Zrt. most befejezett projektje a régi fürdőgyógyászat alapjain éledt újjá egy nettó 650 millió forintos beruházás keretében. A felújítás során az épület kívül-belül egyaránt megújult, a tavalyi évben átadott új főbejárattal együtt minden részletéből a minőség sugárzik.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online