Hogy javuljon a foglalkoztatás

2014. október 24.
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg, Bük, Kőszeg
Hogy javuljon a foglalkoztatás

A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma 4 térségi vállalkozást és 2 önkormányzatot partnerségbe szervezve 30 hátrányos

helyzetű munkanélküli felkészítését és foglalkoztatását valósította meg a „Helyi gazdaság- és közszolgáltatás-fejlesztés hátrányos helyzetű munkanélküliek foglalkoztatásával a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktumában\" című, TÁMOP-1.4.5-12/1-2012-0010 kódszámú pályázat keretében.
Kőszeg Város Önkormányzata a projekt menedzselése mellett 4 fő hátrányos helyzetű munkanélküli foglalkoztatását valósította meg a felújított Jurisics várban. Bük Város Önkormányzatán 5 új munkahelyet sikerült teremteni a pályázat keretében egyéves időtartamra, továbbá az önkormányzat alkalmazta a foglalkoztatási információs munkatársat. A csepregi székhelyű FABRIKA+2000 Kft. Iváni telephelyén létesített új fafeldolgozó csarnokában faipari dolgozókra volt szüksége, és a projekt keretében 5 személyt sikerült alkalmaznia. A szintén csepregi UNIRIV Ipari és Kereskedelmi Kft. 2013-ban elkészült új csarnokában 10 hátrányos helyzetű munkanélkülit foglalkoztat a pályázat segítségével, köztük operátorokat, gépbeállítót és csoportvezetőt. A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. munkavállalói létszámát gépkocsivezetővel, kis- és könnyűgépkezelői munkakörökkel bővítette 3 fő alkalmazása révén. A kőszegi Szárnyasép Építő és Szolgáltató Kft. kőműveseket és anyagbeszerzőt tudott munkába állítani. A partnerek lehetőség szerint a kötelező foglalkoztatási időszakon túl is szeretnék megtartani új munkavállalóikat.
2013 decemberében önkormányzatok, munkaügyi szervezetek, vállalkozások részvételével paktum tapasztalatokat megosztó konferenciára került sor „Új utakon a foglalkoztatásért\" címmel Kőszegen, majd 2014 áprilisában szakmai csoport tanulmányúton vett részt a Zalaszentgróti és a Vasi-Hegyhát Foglalkoztatási Paktumoknál, ahol térségünkhöz hasonlóan jelentős kihívást jelent a nehéz gazdasági helyzetű falvak, városok foglalkoztatásának bővítése.
A pályázat keretében elkészült Kőszeg Város Önkormányzatának szervezetfejlesztési dokumentációja, melyben a jelenlegi szolgáltatások, szervezeti és humán feltételek felmérését követően a szakértő javaslatokat dolgozott ki többek között a paktum menedzsment szervezetének intézményesítésére, paktum tagok aktivizálására, vállalkozói információs pontok létrehozására, a pályaorientáció és gyakorlati szakképzés továbbfejlesztésére vonatkozóan.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. január 16. kedd • Gusztáv
hirdetés
Olvasnivaló a témában
20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát a NestléA Nestlé magyarországi történetének eddigi legnagyobb beruházását valósította meg: 20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát. A legújabb, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.
Ötcsillagos minősítést kapott a Bükfürdő Gyógy- és ÉlménycentrumÚjabb elismerést tudhat magáénak a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos színvonalúként minősítette a strandfürdőt.
Magyar Brands díjas a Bükfürdő Gyógy- és ÉlménycentrumA Büki Gyógyfürdő Zrt. 2017. november 8-án tartotta főszezonzáró sajtótájékoztatóját, valamint az eseményen vette át a fürdő a Magyar Brands elismerő oklevelét is, melyet az idei évben a „Kiváló fogyasztói márka” kategóriában nyert el.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online