Hét éve az emberekért dolgoznak!

2014. április 7.
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg, Bük
Hét éve az emberekért dolgoznak!

A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2007. november 1. –től bérel irodát Csepreg Város Önkormányzattól, ugyanis Vlasich Krisztián az egyesület elnöke ekkor hozta létre a Felső- Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot. Jelenleg Csepregen a Széchényi tér 29. szám alatt, állandó

munkatárssal, kiváló felszereltséggel üzemelő iroda, minden nap hétfő, kedd és csütörtöki napokon, 8-12 és 13-16 óráig, valamint péntekenként 8-13-ig várja az ügyfeleit. Önkormányzati támogatás híján az iroda teljes berendezését és technikai felszerelését az egyesület teremtette elő különböző pályázatok és saját források bevonásával közel, 1,5 millió forint, értékben.

Kiemelten fontos az ügyfelekkel való bánásmód, az, hogy minden egyes az iroda szolgáltatásait igénybe vevő személy, érezze a törődést, hogy van, akik segíteni tudnak és akarnak is. Egy andragógus, munkavállalási szakirányú végzettségű, kiváló szakember Orbán Tamara, nyújtja az információt az irodába betérő ügyfelek részére a következő témakörökben: Információ pályakezdőknek; a munkaügyi szervezet szolgáltatásairól, az álláskeresési támogatásokról; álláslehetőségekről és képzési ajánlatokról; foglalkozást segítő támogatásokról ad rendszeres tájékoztatást. Emellett segít azoknak is, akik külföldi munkavállalásra adnák fejüket, vagy külföldiként magyarországi foglalkoztatásban gondolkodnak.

A térségben működő kis és középvállalkozások számára lehetőséget adnak arra, hogy kihasználva az iroda szolgáltatásait, s azt felhasználva éljenek a munkaerő igényeikkel. Az iroda számos kistérségben élő polgár számára nyújtott már segítséget, hiszen munkaügyi kirendeltség híján, nem kellett ügyeik intézéséhez Kőszegre utazniuk. Tömörd, Tormásliget, Bük és Csepreg városából érkeznek leginkább az állampolgárok segítségért, de akad, aki Bő, Szakony, Iklanberény, Horvátzsidány településekről érkezik. Az érdeklődő ügyfelek helyben vehetik igénybe a számukra szükséges munkaerő-piaci, szolgáltatásokat, megismerhetik az állás- és képzési ajánlatokat és a foglalkoztatást segítő támogatásokat. A szakmai munkatársuk minden évben, a Nádasdy Tamás Szakközépiskolában a végzős diákok számára előadást tart az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, a munkaügyi kirendeltség szolgáltatásairól, ezzel is megkönnyítve a diákok majdani munkaerő-piacra történő belépését.

Minden héten, csütörtökön, reggel 9 órától munkaerő-piaci információs tanácsadás zajlik az irodában, az új belépő álláskeresők számára, csoportos formában. Az új regisztrált álláskereső ügyfelek tájékoztatást kapnak a munkaügyi központ humán szolgáltatásairól, felvilágosítást kapnak az álláskeresési járadék, - segély kiszámításáról, folyósításáról, szüneteltetéséről, és megszüntetéséről, a munkaközvetítésről, képzés, átképzési lehetőségekről, külföldi munkavállalásról és a vállalkozóvá válás támogatásáról, illetve egyéb támogatási formákról. Fucinné Dorner Anikó és Vlasich Krisztián kiváló együttműködésének köszönhetően 2009 év novemberében elindult Csepregen a hatósági ügyintézés, melynek köszönhetően az álláskeresők számára lehetőség van a helyben történő nyilvántartásba vételére, álláskeresési járadék megállapítására, keresési megállapodások megkötésére, álláskeresési támogatások iránti kérelmek befogadására, és igazolások kiadására is. A helyben igénybe vehető szolgáltatásoknak köszönhetően az ügyintézés hatékonyabbá és egyszerűbbé vált a Felső- Répcementi Kistérségben. Az iroda működésének köszönhetően a térségben jelenleg nyilvántartott ügyfeleknek nem kell minden esetben a Kőszegi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségéig beutazni ügyeik intézése miatt, és ezzel nem csak időt, hanem pénzt is spórolnak. „Hét év intenzív álláskeresők érdekében végzett munka, rengeteg személy részére nyújtott munkaerő-piaci, szolgáltatás nem volt hiába való, hiszen több mint 4000 ügyfél fordult meg irodánkban. Jó döntés volt tehát annak idején 2007-ben az iroda létesítése a településünkön, melyet 2009-ben további szolgáltatásokkal tudtunk bővíteni. A hatósági ügyintézés nélkül szegényebb lenne településünk. Azért dolgozunk, hogy ezeket az elért eredményeket megőrizzük, s tovább fejlesztjük"- nyilatkozta Vlasich Krisztián.
Az elnök elmondta tervben van a Közösségi Szolgáltató Központ teljes energia korszerűsítése és felújítása is, mely tovább növeli majd az ügyfelek kényelmét, s emeli a szolgáltatások színvonalát is.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online