Foglalkoztatási és gazdasági fórum

2014. augusztus 21.
Témakör: Gazdaság | Település: Kőszeg, Bük, Csepreg

A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma 2014. július 3-án foglalkoztatási és gazdasági fórumot tartott.

A program az előadások szempontjából nagyon változatos volt, a jelenlévők sok hasznos és új információt kaphattak a jelenlegi helyzetről, de legfőképp a jövőbeni lehetőségekről. A rendezvényt Básthy Béla, a paktum Irányító Csoportjának elnöke moderálta, aki felvezette az egyes előadókat. Huber László polgármester úr köszöntője után sor került az újonnan csatlakozó tagok részéről az együttműködési megállapodás aláírására. A paktum tagjai között van immár az országosan 50, köztük Kőszegen is központtal rendelkező NYITOK, a Natur 7 Forrás Szociális Szövetkezet és a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség, amely egy országos szövetség.
Fucinné Dorner Anikó a Kőszegi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központ Kirendeltségének vezetője a térség foglalkoztatási helyzetét mutatta be részletesen, táblázatokkal és grafikonokkal alátámasztva az elmúlt időszak adatait, mely azt mutatja, hogy a paktum térségében csökkent a munkanélküliség, sőt egyre több igény érkezik nem csak a helyi, vagy a térségben, de azon kívül elhelyezkedő cégektől is munkaerőre.
Felszólalt többek között Professzor Miszlivetz Ferenc a KRAFT-ról, annak indulásáról és lehetőségeiről beszélt, míg ehhez kapcsolódva bemutatkozott a Design Terminál NKK, Bakos Maxim, kutatási és képzési vezető jóvoltából. A kreatív cég több területen is tevékenykedik, a nyár folyamán 25
egyetemista diák részvételével tartják a HOLIS tábort Kőszegen, ahol a fiatalok egy héten át
gondolkodnak és készítenek tervet arra vonatkozóan, hogy megtalálják a város határában
fekvő régi nemezgyár épületének új funkcióját, az abban rejlő lehetőségeket.
Új térségi befektetői kiadvány készül!
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség foglalkoztatási Paktuma
idén nyáron elkészíti az új befektetői kiadványt a TÁMOP 1.4.5.-12/1-2012-0010. sz. projekt
keretében, így lehetőség nyílik a térségi települések befektetési lehetőségeinek
reprezentálására. Amennyiben Önnek a térségben befektetésre, eladásra szánt ingatlana/területe/ipari parkja van, és szeretne a kiadványba térítésmentesen bekerülni
további információk a 06 20/665-4998 vagy a 06 20/ 665-4977-es számon!
A Kiadvány 2014. szeptemberre készül el és egy befektetői konferencia keretében kerül
bemutatásra.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online