Bükfürdői Termelői Piac – a péntek délutáni találkozóhely

2016. szeptember 1.
Témakör: Gazdaság | Település: Bük
Bükfürdői Termelői Piac – a péntek délutáni találkozóhely

Színes vásári forgatag fogadja az érdeklődőket, akik ellátogatnak a büki TDM szervezet által tavaly éltre hívott Bükfürdői Termelői Piacra.

Hetente több mint 30 őstermelő és kézműves kínálja kiváló termékeit, amelyek közül mindenki megtalálja a számára legfinomabb vagy legértékesebb vásárfiát. A választék gazdag, a döntéshez jól jön a kóstoló, ami megbízható segítség a vásárlók számára és egyben a hagyományos piacok kötelező eleme. És, hogy mi minden kapható Bükfürdőn? Sertésből és mangalica sertésből készített termelői sonka, kolbász, szalonna, tepertő. Házi savanyúságok, mézek-virágpor és propolisz, friss zöldség és idénygyümölcs, tojás, valódi gyümölcsből készített szörpök széles választéka. Vannak hagyományos tehéntejből és kecsketejből készített sajtok, kőszegi termelői bor, levárok, virágok és illatos fűszernövények. A gasztronómiai kínálat mellett kézműves ajándéktárgyak, ékszerek, szőttesek, kerámiák és a régi vásárok hangulatát idéző mézeskalács csodák is heti kísérői a vásárnak. A termelői piacot és alkalmi vásárt - a szervezők nagy örömére - hétről-hétre egyre több érdeklődő és vásárló keresi fel. Ami külön pozitívum, hogy a fürdővárosban nyaraló turisták mellett szép számban érkeznek helybéliek és környékbeliek is, így a vásár az ízletes helyi áruk beszerzése mellett egyben találkozási pont is. A pozitív visszajelzésekre tekintettel, az idei - szezonális - nyitva tartást a szervezők már egy hosszabb időtartamban határozták meg, így október 7-ig várja még vásárlóit, minden pénteken 16 és 20 óra között.

H. Lívia

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 26. kedd • Emánuel
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online