Átadták Közép -Európa Kötőelem Centrumát Csepregen. FRISSÍTVE

2014. április 7.
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
Átadták Közép -Európa Kötőelem Centrumát Csepregen. FRISSÍTVE

Próbaüzem után gyáravató Március végén felavatták a csepregi Uniriv Kft. 5300 négyzetméter alapterületű új üzemét. A közel félmilliárd forintos beruházás az Új Széchenyi Terv keretében 192 millió forintos támogatást kapott.

A megjelent ünneplőket, köztük a DSU cégcsoport összes dolgozóját Pócza Antal ügyvezető és tulajdonos köszöntötte. Elmondta, hogy a gyáravató elégtétel számára, hiszen az 1950-es években szülei rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül. Ő 1982-től önálló géplakatos kisiparosként dolgozott. 1986-ban saját tervezésben és kivitelezésben megépítették az első automata húzószegecset gyártó gépet. A rendszerváltozás után olasz és magyar partnerekkel létrehozták az Uniriv Kft-t, melyből 2005-ben megvásárolta az olasz üzletrészeket. Erdélyben leányvállalatot hoztak létre. Az idők során Közép-Európa legnagyobb és legmodernebb kötőelemgyártói lettek. Jó minőségű termékeik a Föld huszonöt országába jutnak el, ahol az építőiparban, az autó- és újabban a repülőgépgyártásban is használják őket. Az üzem egyúttal oktatóbázis, melyben 60 szerszámkészítő és forgácsoló tanuló szakmai képzése is folyik.
A résztvevőket köszöntötte Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki Csepreg sikereként értékelte a cég fejlődését. Elmondta, hogy a 2014-2020. évi uniós ciklusban a korábbinál is több pénz fog jutni a magyar gazdaság fejlesztésére.
Az új üzemet Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külpolitikai és külgazdasági államtitkára avatta fel. Beszédében hangsúlyozta a kis- és középvállalatok megújulásának szerepét a magyar gazdaság fejlődésében. Kiemelte, hogy hazánk jelentős helyet foglal el az autógyártásban: 712 vállalkozásunk tevékenykedik beszállítóként vagy gyártóként az autóiparban. Ezekben több mint 115 ezer embert foglalkoztatnak. Ez az ágazat adja exportunk 20 %-át. Az Uniriv Kft. is beszállítója az Audinak, Luknak és más jelentős cégeknek. Az államtitkár kiemelte, hogy a csepregi üzem a kitartó, precíz munkának és a folyamatos innovációnak köszönhetően Közép-Európa kötőelem centruma lett. Termékei Mexikótól Németországig, Kínától Oroszországig huszonöt országba viszik el hazánk és Csepreg jó hírét. A korszerű, új üzemcsarnokban világszínvonalú technológiát, számítógép vezérelte, automata eszközöket használnak. Széles skálán állítanak elő kötőelemeket, ipari szegecseket. Ezek a kisméretű alkatrészek nagy precíziót igényelnek. A 110 embernek munkát adó kft. a minőségbiztosítással azt is elérte, hogy a kiszállított termékek között nincs selejt. Óriási versenyben kell helytállniuk, melyhez a kormány a jövőben is segítséget nyújt. A következő hétéves uniós költségvetési időszakban 50 milliárd forintot fordítanak a szakmunkásképzés fejlesztésére, s megduplázzák a kutatás-fejlesztésre és innovációra szánt forrásokat.
A résztvevőket Finta József esperesplébános áldotta meg, és felszentelte az új üzemet.
Pócza Antal ügyvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a régi telephelyen a tömegcikkek mosását és hőkezelését végzik, és az ottani jelentős raktári területet továbbra is hasznosítják.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online