A Nap is a szövetségese Csepregnek

Csepregi napenergia park alapkőletétele

2017. június 22. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
A Nap is a szövetségese Csepregnek

Pusztai Péter Beruházó Solar-Markt Kft képviseletében mutatta be a megvalósulandó projektet.

A megépítésre kerülő napenergia park a harmadik legnagyobb lesz az országban.
Zaj és közlekedési terhelést a környéknek nem fog okozni a telep. A 17 280 napelem a közelben lévő EON alállomásba fogja betáplálni megtermelt energiát. Az energia 1000 háztartás ellátásához elegendő éves szinten. A munkálatok július elején kezdődnek és várhatóan decemberben már használhatják is az energiaparkot. Németországból szállítják a napelemeket és spanyol felügyelet mellett részben vasi szakemberek végzik a kivitelezést.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta hogy ez talán a legjobb beruházás Csepreg város számára hisz így teljesen megújuló energiával tudják biztosítani a lakosság ellátását. Nem elhanyagolható tény hogy a városi költségvetést 4,5 millió forint iparűzési adóval gyarapítja az új vállalkozás.

Ágh Péter a jelenleg térségünkbe érkező fejlesztési pénzekről beszél. Hozzátette, hogy Csepregen már a nap is a szövetségesünk.

A beszédek után egy időkapszulát helyeztek el a létesítendő park területén.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. szeptember 23. vasárnap • Tekla
hirdetés
Olvasnivaló a témában
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Köztársasági elnök avatta fel a csepregi napenergia parkot. (fotógaléria)
Negyedik szezonját kezdi meg a Bükfürdői Esszencia® lelőhelye  A Bükre látogató vendégek nemcsak a páratlan gyógyvízzel és a lebilincselő környezettel tudnak feltöltekezni, hanem megkóstolhatják és otthonukba vihetik a környék ízeit is.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online