A játszótér után, újabb fejlesztés a Malomkertben

2014. október 31.
Témakör: Gazdaság | Település: Csepreg
A játszótér után, újabb fejlesztés a Malomkertben

Nemrégen átadásra került Csepreg város új játszó- és közösségi tere, s láthatóan a Malomkertet érintő fejlesztések ezt követően sem álltak meg, így a fejlesztéseket érintően Vlasich Krisztián, Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság elnökét kérdeztük.

Láthatóan rengetegen igénybe veszik a megépült új játszóteret, hogy látja Ön sikeres volt az Ön által irányított projekt?
A tervek időszakában rengetegen jelezték, és közösségi igényként megfogalmazták, hogy a városhoz méltó játszótérre nagyon is szüksége van a településnek. Ezt a kérést mi figyelembe vettük és a megvalósítást következetesen végigvittük. Örömmel tölt el, hogy délutánonként rengeteg gyermeket és szülőt látok a játszótéren, így bátran mondhatom, sikeres volt a beruházás. Annak ellenére, hogy utófinanszírozott volt a pályázat, az előfinanszírozást az önkormányzaton keresztül a Magyar Állam 50 milliós kiegészítő támogatása biztosította. Az európai uniós forrás, azóta már rendben megérkezett a településre. Így ez a pénz, újabb fejlesztéshez szolgálhat önerőként.

Láthatóan a fejlesztések nem álltak meg, hisz már a Sportlétesítményen belül új kispadok, korlátrendszer, térkövezés várja a pályára kilátogatókat. Milyen fejlesztések zajlanak jelenleg?
Az adott területhez és egy kisvároshoz méltó környezetet szeretnénk kialakítani a Malomkertben. Ez egy többlépcsős folyamat, melynek első állomása a játszó- és közösségi tér volt, s ezt követi a Malomkerti Sportlétesítmény teljes rendbetétele, mely négy ütemből áll. Bizonyos előírásokat is figyelembe véve, új kispadok, biztonsági korlátrendszer kiépítése zajlik jelenleg, de még ebben az évben 24 fejes automata öntözőrendszer és modern pálya kerül kialakításra. Energiatakarékos világítás kerül kiépítésre, s a tervekben egy 21. századi, emeletes épület és lelátó kerül kialakításra. Mindez a létesítményt igénybevevők kényelmét szolgálja majd. Ezen fejlesztések megvalósulásával egy másik cél is teljesül, hisz sportturizmus tekintetében egyenrangú stratégiai partnere lehetünk Bük városának. A fejlesztéseket követően a büki turizmus lehetőségeiből profitálhat majd a város.
Az európai uniós források adta lehetőségeket kihasználva új sportolási lehetőségre alkalmas területek jönnek létre, megújulhat a kosárlabda pálya s környékének teljes rekonstrukciója is megtörténik. Így a Malomkert teljesen megújul.

Vannak páran, akik nehezményezik, hogy míg az utak járhatatlanok, addig a sportra mennyit költ a város. Hogy látja ezt Ön?
Először is azt kell látnia mindenkinek, hogy a város előtt adódó bármilyen fejlesztési lehetőséget meg kell ragadnunk. A fejlesztések által az önkormányzati tulajdonú épületeink, területeink értéke növekszik. A sportlétesítmény fejlesztésére az MLSZ pályázata nyújt lehetőséget, melynek forrása a cégek által felajánlott társasági adó. Ez egyesület nélkül ezek a fejlesztések nem lennének lehetségesek. Az utak és járdák állapota katasztrofális, de erre a korábban kidolgozott és általam javasolt keret-megállapodásos útjavítási elképzelések már lehetőséget biztosítottak volna, de nem élt vele a képviselőtestület. A jövőben lesz lehetőségünk pályázati forrásból utakat is építeni, csak ki kell használnunk az előttünk adódó lehetőségeket.

Ön szerint milyen fejlesztésekre lesz lehetősége a városnak a jövőben?
A 2014-2020 európai uniós fejlesztési időszakban számos forrás érkezhet a településre, de ehhez konkrét elképzelések szükségesek. A tervek között szerepel az alsóvárosi, felsővárosi és az Attila utcai parkok fejlesztése, intézményeink energia korszerűsítése. A belterületi utak és járdák mellett, lehetőség van mezőgazdasági utak és a szőlőhegyre vezető út rendbetételére. A munkahelyteremtés mellett egyik kitörési pontja lehet a városnak a sport és horgászturizmus fejlesztése. Kastélyaink gasztro-turisztikai jellegű hasznosítása hatalmas lehetőséget rejt a város és a tulajdonosok számára egyaránt. A helyi egyesületeinkkel történő fejlesztési elképzeléseink megvalósítása szükséges, hiszen mint stratégiai partnerként vehetnek részt majd egy-egy fejlesztés sikeres kivitelezésében.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 22. péntek • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyárNyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online