Falunap Tömördön

2018. augusztus 7. | Szerző: Kissné
Témakör: Falunap | Település: Tömörd
Falunap Tömördön

Immár hagyomány, hogy Önkormányzatunk képviselő-testülete július második felében várja a falubelieket, az elszármazottakat és a kedves vendégeket a Falunapra. Idén 2018.07.21-én, szombaton volt.

A Faluház környéke 10 órától megtelt élettel: zajlottak a kispályás labdarúgó-mérkőzések 5+1 fős csapatok részvételével. Készült a finom és ízletes langalló a szabad téri kemencében és lehetett lovasfogattal is utazni a faluban. A gyermekeknek volt légvár, aki akart, íjászkodhatott, s arcfestés után különböző mesehősök voltak velünk.
Kollarits Gábor polgármester úr 16 órakor mondta el köszöntőjét, kiemelte, különleges ez az idei Falunap, mert Márczi Józsefné, Kati nénit a gyémánt diplomás tanítónőt köszöntheti a falu apraja, nagyja! Polgármester úr ismertette a Tanító néni életútját, szerepét a falu életében. Gárdonyi Gézát idézve Ő valóban a „falu lámpása" volt: tanított, nevelt, műsort szervezett, nyaraltatott Balatonberényben, diákok százait indította el az Életben! Majd átadta az önkormányzat ajándékát, s felhangzott a jelenlévők hosszú tapsa. Az első tanítványai közül dr. Nikl János emlékezett vissza az első tanítási évre 1959-ből. Megható szavakkal, örömkönnyeket csalva a szemekbe, a régi emlékeket felidézve emelte ki Kati néni érdemeit. Tanító néni is összegezte a pályáját, büszke tanítványaira, hogy megállják helyüket a szakmájukban. A köszöntőt követően kezdődött a program: retro slágermix után az oszkói tánccsoport modern táncokat mutatott be, majd a kőszegi Hajnalcsillag néptáncegyüttes táncában és ruháiban gyönyörködhettünk. Közben elkészült a vacsora is: egy tál vadpörköltre, egy italra és egy szelet tortára mindenki az önkormányzat vendége lehetett. A vacsorát követően elkezdődött az utcabál, melyet 21.30 órakor a várva várt tombola szakított meg, majd folytatódott a tánc, a bálozás. Mindenki megtalálhatta a nap folyamán a neki megfelelő legérdekesebb, legjobb programokat! Köszönjük a felajánlásokat, a szervezők, az önkéntesek és a fellépők munkáját!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. június 18. kedd • Levente
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Falunap Sopronhorpácson2018. szeptember 8-án egy meghatározó esemény zajlott Sopronhorpácson. A falu és a (régen önálló településként létező, mára már a Község részekének tekintendő Lédec által megismert) szlovákiai Lédec (Ladice) község közötti testvér települési kapcsolat kiépítésének céljából megrendezésre kerülő lédeci nap valósult meg a két község részvételével.
Falunap TompaládonybanIgazi forró nyári nappal köszöntött ránk a falunap augusztus első szombatján Tompaládonyban.
24. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 14. Sajtfesztivál- és vásárMint már rengetegen tudják, augusztus első vasárnapján Sajtoskál kapja a főszerepet. Idén 24. alkalommal került megrendezésre a Sajtoskáli Falunap, valamint a 14. Sajtfesztivál és vásár.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online