TUDATOS VÁSÁRLÓK FIGYELMÉBE -ZÖLDSÉGKOSÁR RENDSZER INDUL ZSIRÁN!

2014. március 11. | Szerző: N. P. Kati
Témakör: Életmód | Település: Zsira
TUDATOS VÁSÁRLÓK FIGYELMÉBE -ZÖLDSÉGKOSÁR RENDSZER INDUL ZSIRÁN!

Az ún. közösségi mezőgazdálkodás a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. A gyakorlatban a közösségi mezőgazdálkodás általában egy

gazdából és egy vásárlói körből áll, akik kölcsönösen elkötelezik magukat az együttműködés mellett. A vásárlók vállalják, hogy a gazdaság termékeit előre meghatározott áron egy egész szezonban átveszik, a gazda pedig vállalja, hogy ebben az időszakban a közösség számára legjobb tudása szerint termel. A szabályok kialakítása közösen történik, az adott közösség tagjainak igényei szerint! Akit érdekel a rendszer részletesen tájékozódhat a http://tudatosvasarlo.hu/csa weblapon.
Tavasztól zöldségkosár rendszer indul Zsirán, természetesen a TERMÉSZET s.n. Kincsestár keretein belül . A kezdeményezéshez a környékről tudatos vásárlók, tagok jelentkezését várjuk! Fontos, hogy a vásárlónak lényeges szempont legyen, hogy a zöldségeket helyben, minimális szállítási környezeti terheléssel állítjuk elő, vegyszer- és műtrágya használata nélküli természetes termelési módszerrel, és fontos, hogy a vásárló azt vállalja, hogy egy meghatározott időszakban minden héten átveszi a zöldségkosarat. Az érdeklődő jelentkezőknek márciusban tartunk egy találkozót, ahol meg tudjuk beszélni a részleteket, mely alapján mindenki eldöntheti, hogy részt kíván-e venni a rendszerben. Érdeklődni lehet Horváth Csabánál a 06 30/919-0688-as számon vagy Horváthné Korom Zitánál 30/381-3271-es számon ill. a termeszetsn@gmail.com e-mail címen.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. november 14. csütörtök • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online