Találkozások… Újabb natúrparki kezdeményezés

2013. február 26.
Témakör: Életmód | Település: Csepreg

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület „Ha hétvége, akkor Kőszeg és Natúrpark!” programsorozata keretében évek óta ingyenes gyalogos és kerékpáros túrákkal, helytörténeti sétákkal, gyógynövény bemutatókkal várja a környék lakosságát és a térségbe érkező látogatókat.

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület „Ha hétvége, akkor Kőszeg és Natúrpark!" programsorozata keretében évek óta ingyenes gyalogos és kerékpáros túrákkal, helytörténeti sétákkal, gyógynövény bemutatókkal várja a környék lakosságát és a térségbe érkező látogatókat.
Az idei évben a rendezvénysorozat újabb színfolttal, a Találkozások című programajánlattal bővül. Orbán Róbert, kiváló túravezető kezdeményezésére 2013-ban négy natúrparki települést, Lukácsházát, Nemescsót, Kőszegszerdahelyt, Kőszegdoroszlót, Kőszegfalvát, Kiszsidányt, Ólmodot és Peresznyét ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők. Az ingyenes program során délelőtt a falvak építészeti, kulturális látnivalóit, a délutáni rövidebb túrák során pedig a természeti értékeket ismerhetik meg az érdeklődők. A délelőtti sétákat rendszerint a falvak polgármesterei, lelkes lokálpatrióták vezetik, a délutáni túravezetés feladatát Orbán Róbert ezúttal is önkéntesként vállalta.
A szervezők számítanak turisták érdeklődésére is, de kezdeményezésükkel elsősorban a natúrpark és Vas megye lakosságát szeretnék megszólítani, hiszen fontos, hogy ők is megismerjék szűkebb pátriárkájuk értékeit.
A sorozat első fejezeteként Lukácsházát ismerhetjük meg közelebbről, íme a részletes program:

Március 9. (szombat) Találkozzunk Lukácsházán! (délelőtt falunéző, délután határjárás)
A „Falunéző" program állomásai: Nagycsömötei harangláb, Szent Rókus templom, Nagycsömötei temető, Kiscsömötei Mária-szobor, Közösségi ház, Lukácsházi „kastély", Páduai Szent Antal-templom, Lukácsházi temető, Lukácsházi harangláb

Táv: 3 km, időtartam: 3 óra, találkozó: 10.00, Lukácsháza Közös Önkormányzati Hivatal parkolója (Lukácsháza, Szombathelyi út. 2.)

Határjárás: Nagycsömötei harangtorony - Fábián-hegy - Csömötei-hegy (borház, kilátó) - Doroszlói erdő - Avar-kori temető helye - Kiscsömötei harangtorony

Táv: 6 km, időtartam: 2 óra, túravezető: Orbán Róbert (70/299-4851)

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt az ingyenes sétára és túrára!

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. november 21. csütörtök • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online