Öltözz ki!

2012. október 12.
Témakör: Életmód

Nemzetközi Öltözz ki! nap. Igen, már ilyen is van... Méghozzá október 13.-án. Ennek a napnak az a lényege, hogy aki csatlakozik a kezdeményezéshez, az ezen a napon bárhová is menjen, és bármit csináljon, azt öltönyben tegye. A mozgalom gyökere egy sorozathoz (Így jártam anyátokkal) vezethető vissza.

Nemzetközi Öltözz ki! nap. Igen, már ilyen is van... Méghozzá október 13.-án. Ennek a napnak az a lényege, hogy aki csatlakozik a kezdeményezéshez, az ezen a napon bárhová is menjen, és bármit csináljon, azt öltönyben tegye. A mozgalom gyökere egy sorozathoz (Így jártam anyátokkal) vezethető vissza.
Aki ismeri a már említett sorozatot, annak ismerős a nemzetközi nap arca is: Barney Stinson, aki szerepe szerint mindig öltönyt és nyakkendőt visel, mert "királyság" és - nem mellesleg - így könnyebb csajozni is. Olyannyira függ kedvenc öltözetétől, hogy még a pizsamája is az öltöny jellegzetes szabásvonalait követi. Ha mégsem ölti magára ezt a ruhadarabot, annak komoly oka van. Temetésen például soha nem jelenik meg kedvenc öltözetében, mert életfilozófiája szerint az öltöny csupa öröm, összeegyeztethetetlen tehát a tragikus eseménnyel.
Az európai nagyvárosok többségében mindenki öltönyt húz ezen a napon és különböző programokat, bulikat szerveznek a résztvevők számára. Ilyen eseményre már példa volt hazánkban is, Budapest mellett pl. Szegeden, illetve Debrecenben is.
Az egyik legnépszerűbb közösségi portálon lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, több mint ezren tettek már így.
Egy jellegzetes párbeszéd a filmből:
"- Első szabály: vágasd le a szakállad, nem megy az öltönyhöz.
- De én nem hordok öltönyt!
- Második szabály: hordjál öltönyt!" - erre szólítja fel barátját Barney Stinson (Neil Patrick Harris) az Így jártam anyátokkal című amerikai tévésorozatban, mielőtt ferge-teges csajozásba kezdenek. Pont ezért reggel a szekrény előtti szokásos töprengés alkalmával gondoljatok Barney-ra és válasszátok az elegánsabbik szetteteket már csak a buli kedvéért is!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 15. péntek • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online