Lóra termett-e a magyar?

2012. január 13. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Életmód | Település: Csepreg
Lóra termett-e a magyar?

Új lovas egyesület a Répce-síkon. Csepregen az erdőkben vagy a dombok közt járva egyre többször találkozunk lovasokkal. Nemcsak az egykori hagyományt felelevenítő pünkösdi lófuttatások idején, hanem évközben is egyre többen rendszeresen hódolnak e nemes időtöltésnek.

A rég óta tevékenykedő lovasok mellett 2011 tavaszától egy Ady utcai régi házban a Gruber testvérek Csillagösvény Lovasudvart hoztak létre. Ennek állandóan fejlődő infrastruktúrájára támaszkodva, csepregi, szombathelyi és büki lakosok megalakították a Csillagösvény Lovasegyesületet. Az önkormányzat tartós használatba adta nekik a régi pályát, ahol kedvükre gyakorolhatnak. Két lovacskával indultak, ma már kilenc lóval rendelkeznek. A gyógy- és hobby-lovaglás mellett egyre több gyermek - többségében lányok - látogatják a foglalkozásokat és oktatásokat, melyet szakképzett lovász vezet. Arra törekszenek, hogy a legügyesebb gyerekek B kategóriás versenyeken is induljanak.
Az egyesület a Farkas Sándor Egylet tagjainak segítségével lebonyolította a pünkösd hétfői hagyományos lófuttatást és a B kategóriás verseny. Az év folyamán két újabb versenyt rendeztek, illetve három lovas tábort is szerveztek a gyerekeknek.
Néhány hete megvásároltak egy alig használt, 15x25 méteres teniszcsarnokot. A könnyűszerkezetes építményt a lovasudvarban állították fel, villanyvilágítással is ellátták. Most már nem lesznek kitéve az időjárás viszontagságainak, esőben, szélben, a korai sötétedés után egyaránt látogathatják tagjaik és az érdeklődők a foglalkozásokat, űzhetik hobbyjukat.
igás

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. november 15. péntek • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online