Hurrá, itt a nyár!

JÓ TANÁCSOK KICSIKNEK, NAGYOKNAK

2012. június 8.
Témakör: Életmód

Lassan beköszönt a nyár, annak minden örömével. Elkezdõdik a nyári szünet, sok idõt töltünk a szabadban, piknik, kerti party, nyaralás… És még sorolhatnám a kellemes szabadidõs programokat. Azonban van néhány dolog, amire figyelnünk kell, nehogy kellemetlenségek érjenek bennünket. A nyári meleg az élelmiszer-eredetû betegségeket okozó baktériumok számára ideális, gyorsan szaporodnak, és hasmenést, hányást okoznak. A legtöbb otthoni ételmérgezést a nyers húsról, csirkérõl, nyers tojásból- edénynyel, eszközzel, kézzel- a fogyasztásra kész élelmiszerekre átvíve kaphatjuk. A nagy nyári melegben különösen fontos odafigyelni bõrünkre is. A fokozott izzadás miatt fokozott tisztálkodás szükséges, a hajlatokat igyekezzünk mindig szárazon tartani és természetes alapanyagú fehérnemût viseljünk. Napozáskor fontos a megfelelõ fényvédõkrém használata, minél magasabb faktorszámú legyen, fõként, ha valaki világos, szeplõs bõrû. Az UV sugarak a szemet, fõként a retinát is károsíthatják, a szemlencsét tönkretéve pedig szürkehályogot okozhatnak. Így felnõttnek és gyereknek egyaránt ajánlott a jó minõségû napszemüveg viselése. Ha mindezen tanácsokat betartjuk, elkerülhetünk néhány kellemetlen, betegségben töltött napot, és bátran élvezhetjük a nyár különleges örömeit!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 17. vasárnap • Hortenzia, Gergő
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online