D.A.D.A. Program a büki iskolában

2012. március 7. | Szerző: Bse
Témakör: Életmód | Település: Bük
D.A.D.A. Program a büki iskolában

Mai világunkban sajnos egyre többször kerülnek a védtelen kisgyermekek is olyan váratlan helyzetekbe, amelyekben gyakran áldozattá válnak

Mai világunkban sajnos egyre többször kerülnek a védtelen kisgyermekek is olyan váratlan helyzetekbe, amelyekben gyakran áldozattá válnak. A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola a Rendőrséggel közös programot indított 2011. novemberében. A talán sokak számára ismert D.A.D.A. Program valójában egy bűnmegelőzési program, amelynek keretében havi egy alkalommal különböző, főként gyerekeket veszélyeztető témákat dolgoznak fel 3-4. osztályos tanulók rendőri irányítással. Szabadkainé Brindicsár Orsolya rendőr-főtörzsőrmester vezetésével tanévenként 6-6 téma kerül feldolgozásra. Néhány cím a témák közül: Mindennapi szabályok ismerete, alkalmazása, Közlekedés, Egyedül otthon, Az internet veszélyei, Téli és nyári veszélyek, A média hatásai... A foglalkozásokon videofilmek, szituációs játékok, vagy csupán egy-egy élmény megbeszélése, kielemzése, jó és rossz következtetések levonása segítségével készíti fel a rendőrnő észrevétlenül is a gyerekeket a veszélyes helyzetekre, az azokban való helyes viselkedési lehetőségekre.
A kisdiákok tele vannak kérdésekkel, tévéből megismert eseteket, vagy éppen környezetükben megtörtént eseményeket is fel tudnak dolgozni ezeken az alkalmakon.
Bízunk benne, hogy a hasznos tanácsok segítséget nyújtanak, de remélhetőleg nem kerülnek veszélyes helyzetbe gyermekeink.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 23. csütörtök • Zelma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online