Az anyatej az élet csodája

2013. január 16.
Témakör: Életmód

1990. óta, minden évben augusztus 01-én tartják világszerte az „anyatej világnapi megemlékezéseket”. Az országos rendezvényekhez kapcsolódva Csepreg Város Védõnõi Szolgálata is minden évben megszervezi az ünnepséget, és a gyermeküket szoptató édesanyák köszöntését. Idén a fõtéri felújítási munkálatok miatt, szeptember 2. hetében tervezzük megtartani a rendezvényt. Miért is szoptassuk babánkat amíg csak lehet? A szoptatás örömteli lelki kapcsolatot, szoros kötõdést alakít ki a baba és a mama között. A szoptatás a baba megnyugtatásának legkézenfekvõbb módja. A szoptatás elõnyös a baba és a mama fizikális, és mentális egészsége szempontjából is. Az anyáknál csökken az emlõrák, a szívbetegség, az agyvérzés és a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ezen kívül stresszoldó hatású is. A baba ideális összetételû, könnyen emészthetõ, megfelelõ hõmérsékletû táplálékhoz jut, miközben erõsödik az immunrendszere és hosszú távú védettség alakul ki sok betegséggel szemben. Segíti az agy fejlõdését, csökkenti a késõbbi viselkedési problémák kialakulását. A kizárólagos szoptatás a baba 6 hónapos koráig rendkívül fontos, majd a folyamatos szoptatás egyéb táplálék kiegészítés mellett a gyermek 2 éves koráig tartson. Az anyatej világnapi ünnepséggel tiszteletünket és köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak az édesanyáknak, akik a természet erejével képessé válnak arra, hogy gyermeküket, a számukra minõségileg és mennyiségileg is a legmegfelelõbb étellel táplálják.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 21. csütörtök • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online