SAJTÓKÖZLEMÉNY

2019. november 8.
Témakör: Egyéb | Település: Tormásliget, Iklanberény, Lócs

BEFEJEZŐDÖTT A TORMÁSLIGET–IKLANBERÉNY–LÓCS ÉS HALOGY ÉS DARABOSHEGY TELEPÜLÉSEK VÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁSA PROGRAM

A Széchenyi 2020 program keretében Tormásliget Község Önkormányzata, valamint négy további konzorciumi tag 170,73 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Tormásliget-Iklanberény-Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség-javítása program" elnevezésű, KEHOP-2.1.2-15-2016-00009 azonosítószámú projekt megvalósítására.
A beruházás összesen 189,7 millió forintból valósult meg, amit 90%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszírozott. A projekt támogatási összegéből Tormásliget, Daraboshegy, Halogy, Iklanberény és Lócs községek részesülnek az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.
A tormásligeti vízellátó rendszer Tormásliget, Iklanberény és Lócs településeket látja el, míg Halogy és Daraboshegy községek ivóvízellátását a halogyi vízműtelep területén üzemelő két darab mélyfúrású kút biztosítja. A két vízellátó rendszer vízbázisa nem szolgáltatott egészséges ivóvizet, mivel a vízellátást biztosító kutak arzén, vas és mangán tekintetében nem feleltek meg az előírt paramétereknek. Ezen okból a projekt során az elavult és bizonytalanul, valamint gazdaságtalanul működő gépéket és berendezéseket cserélték ki.
A „Tormásliget-Iklanberény-Lócs és Halogy és Daraboshegy települések vízminőség-javítása program" című projekt elszámolható összköltsége 189 699 997 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 170 729 998 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású. A projekt a megvalósításával hozzájárult Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 14. csütörtök • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A klímaváltozás és a globális felmelegedés egyik és talán leghatásosabb ellenszere, ha fákat ültetünk és így csökkentjük az emberi tevékenység által előállított légköri szén-dioxid felhalmozódását, amely a globális felmelegedéshez vezet.
55. évfordulóra- Smaragd lakodalom TömördönÖtvenöt esztendővel ezelőtt, 1964. augusztus 16-án Tömördön esküdött örök hűséget egymásnak a tömördi Gregorits Erzsébet és az acsádi Szabó Kálmán.
Vizesgyakorlat a fatelepenHat település önkéntes tűzoltóinak részvételével került sor szeptember 20-án Völcsejen, az önkéntesek szakmai felkészültségét felmérő taktikai vizesgyakorlatra.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online