Őszi lovastábor Zsirán

2018. január 3. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Egyéb | Település: Zsira
Őszi lovastábor Zsirán

A lovagláson kívül az idei őszi táborában is több más, változatos foglalkozást nyújtott a csepregi Csillagösvény Lovas Egyesület Zsirán, a falu szélére telepített lovardája, ahol 26 lovat tartanak.

A lovakon kívül kisállatokkal is barátkozhattak az odaérkezettek. Az október 30. és november 3. között rendezett ötnapos tábor az iskolai szünetben kívánt könnyebbséget nyújtani a dolgozó szülőknek és aktív pihenést biztosítani az iskolás gyerekeknek. Egy-egy napra is jöttek résztvevők több korosztályból. Csepregen kívül Szombathelyről, Budapestről és a szomszédos Ausztriából is jöttek. Figyelemre méltó, hogy most is több lány érkezett, mint fiú. A vissza-visszatérők már névről ismerik a lovakat. Lukács Miklós és Zantleitner Rita lovászok nagy türelemmel és szeretettel oktatták, hogyan kell megülni a lovat. A táborozók hamar kapcsolatot tudtak teremteni egymással és megtanulták egymást segíteni, egymásra odafigyelni. Megérte odamenni azoknak, akik szeretnek állatokkal foglalkozni és élvezik a természet közelségét. Az ilyen rendezvények nagyon fontosak, mert kikapcsolódást jelentenek a mai rohanó világunkból.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2018. november 18. vasárnap • Jenő
hirdetés
Olvasnivaló a témában
 SAJTÓKÖZLEMÉNY „Intézményi férőhely kiváltás a Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ Peresznyei telephelyén.” című projekt keretén belül 2018. október 4-én Nyitó rendezvényt tartott.
A Madárvárta lakói… (2.)Ha Tömörd neve elhangzik egy-egy társaságban, sokaknak egy gyerekkori élmény, egy kirándulás, a Kéktúra állomása vagy a Madárvárt jut eszébe. Folytatjuk a lakók bemutatását! Az egyik közösségi oldalon érdekes és izgalmas beszámolókat olvashatunk dr.
Véradás NagygeresdenA Magyar Vöröskereszt nagygeresdi alapszervezete véradást szervezett a faluházban.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online