Edy

Falusi jégkorongtorna varázsa Nagygeresden

2017. március 16.
Témakör: Egyéb | Település: Nagygeresd
Falusi jégkorongtorna varázsa Nagygeresden

A mai középkorosztály tagjai között évtizedes barátságok alakultak, amit a mai napig ápolnak.

Fiatal éveikre emlékezve sokszor előkerült a szó a régi hoki meccsek hangulatáról. A mérkőzések helyszíne a kisgeresdi tó volt. Úgy tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy felelevenítsék a mérkőzéseket. Pár évig sikerült megvalósítani az elképzelést, de januárban múlt öt éve, hogy fagyapó utoljára engedélyezte a játékot - aztán az idei tél újra lehetővé tette, hogy hoki láz legyen úrrá a falun.
A mérkőzés előtt egy héttel, már szerveződtek a csapatok, készültek az ütők. Elérkezett a várva várt nap, de az influenzajárvány miatt sajnos kevesebben tudtak részt venni a megmérettetésen, mint ahányan szerettek volna. Hiányukat fiatalok és gyerekek pótolták. Volt, aki valódi ütővel, és volt, aki maga készítette hoki bottal érkezett a mérkőzésre. A pálya kialakítása után kezdődhetett a játék. Repült a korong, amely a jó kapusteljesítmények ellenére többször a hálóban landolt.
Az esések szerencsére csak múló kék foltokat okoztak és sok nevetés kísérte a játékot. Két mérkőzés között pirospozsgás arcú fiatal lányok is kipróbálták a tél nyújtotta örömöket. A bundasapkás szurkolók, a csikorgó hideg ellenére is kitartottak, és végig buzdították a játékosokat. A falusi hoki varázsa a közös játékban és a kihagyhatatlan forraltborozásban rejlik. Kicsi falu a miénk, kellenek az ilyen és ehhez hasonló élmények, így hetekig sztorizgathatunk a történteken.

Németh Lajosné

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2017. április 28. péntek • Valéria, Nimród
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Mutatjuk a büki vasútmodell kiállítást képekben
Sári néni 90 éves lett!– Az ember szívesen megy ilyen szép kort betöltött emberekhez. Mikor megkaptam Orbán Viktor miniszterelnök emlékplakettjét, akkor szembesültem, hogy ilyen idős már Horváth Ferencné, Sári néni – idézte fel Sándor József, Egyházasfalu polgármestere.
A Farkas Sándor Egylet nagyon szépen köszöni a működését támogató 2015. évi SZJA 1 %-ok felajánlását, mely
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online