Decemberi készülődés

2016. december 23. | Szerző: Kissné
Témakör: Egyéb
Decemberi készülődés

Már egy jó ideje – szinte bárhová is tér be az ember fia vásárolni, nézelődni – úton-útfélen "figyelmeztető jelzések" várják: ideje beszerezni az ünnep kellékeit.

A karácsony, a szeretet ünnepe: nem a tárgyi ajándékról, hanem önmagunk odaajándékozásáról, lelkünk megnyitásáról szól. Ez a téli napforduló ideje, amikor a Nap a legalacsonyabban delel, ilyenkor vár ránk a leghosszabb éjszaka. Karácsony napján azonban meggyújtjuk tüzeinket, ezzel hozzásegítve a Fényt a sötét feletti győzelméhez, és eztán a nappalok újra egyre hosszabbak, az éjszakák pedig egyre rövidebbek lesznek. Együtt ünnepeljük az Élet diadalát, Krisztus születését, az örök Remény létezését.
Ez a gyönyörű időszak lehetőséget teremt az önmagunkba fordulásra, a tisztánlátásra is. Figyeljünk jobban a társainkra, sokat jelenthet egy szívből jövő mosoly! Nyissuk ki a szívünket, és próbáljunk békét, őszinte elfogadást tölteni a lelkünkbe! A karácsonyi meghittség után már rohamléptekkel közeleg az év vége, siet felénk szilveszter napja, majd átlépve a 2017-es évbe, egy jobb világ felé indulunk majd tovább.
Zárásul fogadják tőlem szeretettel Pilinszky János karácsonyi gondolatait!
"Az ünnep nem csak 'ránk köszönt', az ünnepet ki is kell érdemelnünk. Annak, akinek az ünnepet már csak az idő körforgása hozza meg, annak számára lassan kihűl a karácsony melege, kiürül jelentése, míg végül kínos teherré válik. Az ember kivételes lény. Pillanatról pillanatra rászabott életét, azt, amitől percre se tud megszabadulni, kell pillanatról pillanatra kiérdemelnie, megtalálnia. Életünk e terhes és fölemelő ellentmondásának egyik legszebb diadala, értékmérője: a valóban megtalált ünnep. Azt jelenti, hogy a gépieset, a közönyöset, a mereven ránk szabottat sikerült szabadsággá, értelemmé, szépséggé emelnünk. A valódi ünnep: az idő és az öröklét érintkezése. Igaz, csak pillanatra tarthat, órákra vagy pillanatokra, de e nélkül a "pillanat" nélkül puszta körforgásba merül vissza naptárunk."

Legyen mindenkinek kegyelmekben gazdag, áldott ünnepe, s békés, boldog, egészségben bővelkedő új esztendőt hozzon 2017!

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. december 12. szerda • Gabriella
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ha Tömörd neve elhangzik egy-egy társaságban, sokaknak egy gyerekkori élmény, egy kirándulás, a Kéktúra állomása vagy a Madárvárt jut eszébe. Folytatjuk a lakók bemutatását!
Avartaposó túrával búcsúzott az „indián nyár” CsepregenAz erdő, a mozgás és a természet szerelmeseit 2018. október 20-án Avartaposó túrára hívták a szervezők.
 SAJTÓKÖZLEMÉNY „Intézményi férőhely kiváltás a Győr-Moson-Sopron Megyei Alpokalja Szociális Központ Peresznyei telephelyén.” című projekt keretén belül 2018. október 4-én Nyitó rendezvényt tartott.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online