55. évfordulóra- Smaragd lakodalom Tömördön

2019. október 28. | Szerző: Kissné
Témakör: Egyéb | Település: Tömörd
55. évfordulóra- Smaragd lakodalom Tömördön

Ötvenöt esztendővel ezelőtt, 1964. augusztus 16-án Tömördön esküdött örök hűséget egymásnak a tömördi Gregorits Erzsébet és az acsádi Szabó Kálmán.

A kultúrházban ismerkedtek meg, ahol Kálmán bácsi filmet vetített hétről hétre, hiszen ő volt a mozigépész! Egymásba szerettek és a katonaság után mondták ki a boldogító „Igen"-t a másiknak. A házasságra egész azt megelőző életünkben készültek, hogy minden jót és szépet átnyújtsanak választottjuknak. Elsősorban a katolikus hitet, a családszeretetet és a szülők tiszteletét, az embertársaik iránt érzett felelősséget kínálták egymásnak.
Hű társak voltak örömökben és bánatban egyaránt. Féltő gondoskodással nevelték gyermekeiket, Gábort és Ágotát. Az évek múltával tovább bővült a családjuk: Judit menyükkel és Gábor vejükkel, s boldog és büszke nagyszülei Kristófnak. A házasság Krisztus Egyház iránti szeretetének tükörképe: a férfi és a nő egymásnak adják magukat, felbonthatatlan közösséget alkotnak, és ezt a szövetséget az Úr kegyelmével megszenteli és megerősíti. A férfi és a nő szeretetközössége az Egyházat is jelképezi. Erzsi néni és Kálmán bácsi ötvenöt esztendeje tartó, az Úr kegyelmével megszentelt és megerősített szövetsége a katolikus keresztény házasság szép és követendő példája.
A Jóisten őrizze őket és kísérje lépteiket életük minden napján!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 14. csütörtök • Aliz
hirdetés
Olvasnivaló a témában
BEFEJEZŐDÖTT A TORMÁSLIGET–IKLANBERÉNY–LÓCS ÉS HALOGY ÉS DARABOSHEGY TELEPÜLÉSEK VÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁSA PROGRAM
A klímaváltozás és a globális felmelegedés egyik és talán leghatásosabb ellenszere, ha fákat ültetünk és így csökkentjük az emberi tevékenység által előállított légköri szén-dioxid felhalmozódását, amely a globális felmelegedéshez vezet.
Vizesgyakorlat a fatelepenHat település önkéntes tűzoltóinak részvételével került sor szeptember 20-án Völcsejen, az önkéntesek szakmai felkészültségét felmérő taktikai vizesgyakorlatra.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online