Átadó ünnepség Bőben

2018. május 22.
Témakör: Egészségügy | Település:
Átadó ünnepség Bőben

2018. 04.14-én, ünnepélyes keretek között, átadták Bőben, a kívül-belül felújított Egészségházat.

Pályázati forrásból, illetve a társközségek önerejéből történt meg a beruházás. Az ünnepi megnyitón vers és dalcsokrot követően, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Majthényi László, Megyei Önkormányzat elnöke méltatta a megújult Egészségházat, majd Hajós Attila polgármester beszélt a beruházásról. Örömmel számolt be arról, hogy a fejlesztés a TOP 4.1-es pályázati keretből került felújításra. Igazából energetikai felújításnak indult a történet, de ehhez saját erőből, az Önkormányzat, a belső teret is felújítja. Gyakorlatilag, teljesen megújult a tető, napelem került a tetőre, ezzel a költségek hatékonyságát növelve. Teljes nyílászáró csere történt, az épület szigetelése, akadálymentesített bejárat, WC és parkoló került megvalósításra, járda és a teljes gépészeti felújítás, kondenzációs kazán, egyszóval komplex felújítás valósult meg. Az épület, melyet az 1970-es évek elején építettek, a betegellátás, illetve a védőnői szolgálati célt szolgálva már megért a felújításra. Önerőből a Bői Önkormányzat, nem tudta volna megvalósítani ezt a tervet, a Top-os pályázatból mintegy 23 millió forintot nyertek és önerőből, a társtulajdonos településekkel (Mesterháza, Chernelházadamonya, Gór), mintegy 13 millió forintot fordítottak az épületre, végeredményben, egy 35 milliós beruházás történt. Az ünnepség végén, Ágh Péter, Majthényi László és Hajós Attila közösen vágták el a szalagot, ezáltal használatra kínálva a felújított Egészségházat.

Jákó Melinda

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
MEGHATÓ BÚCSÚ A FALU SZERETETT ORVOSÁTÓLMájus 28-án hétfőn délután Újkér és Egyházasfalu települések lakossága összegyűlt Újkér Község művelődési házában, hogy búcsút vegyen Dr. Tóth Kálmán háziorvostól, aki 42 évnyi szolgálat után Dr.
Szemvizsgálat Csepregen is! „Van egy jó hírem – a csepregi Egészségházba orvosi computeres látásvizsgálat, és kontaktlencse illesztés lesz!”
Összefogásból új ultrahang készülékA két város, Csepreg és Bük, továbbá Tormásliget, Iklanberény, Szakony és Völcsej települések összefogásának köszönhetően egy modern, 21. századi kihívásoknak megfelelő ultrahang készülékkel gazdagodott Csepreg Város Egészségháza.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online