Átadó ünnepség Bőben

2018. május 22.
Témakör: Egészségügy | Település:
Átadó ünnepség Bőben

2018. 04.14-én, ünnepélyes keretek között, átadták Bőben, a kívül-belül felújított Egészségházat.

Pályázati forrásból, illetve a társközségek önerejéből történt meg a beruházás. Az ünnepi megnyitón vers és dalcsokrot követően, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Majthényi László, Megyei Önkormányzat elnöke méltatta a megújult Egészségházat, majd Hajós Attila polgármester beszélt a beruházásról. Örömmel számolt be arról, hogy a fejlesztés a TOP 4.1-es pályázati keretből került felújításra. Igazából energetikai felújításnak indult a történet, de ehhez saját erőből, az Önkormányzat, a belső teret is felújítja. Gyakorlatilag, teljesen megújult a tető, napelem került a tetőre, ezzel a költségek hatékonyságát növelve. Teljes nyílászáró csere történt, az épület szigetelése, akadálymentesített bejárat, WC és parkoló került megvalósításra, járda és a teljes gépészeti felújítás, kondenzációs kazán, egyszóval komplex felújítás valósult meg. Az épület, melyet az 1970-es évek elején építettek, a betegellátás, illetve a védőnői szolgálati célt szolgálva már megért a felújításra. Önerőből a Bői Önkormányzat, nem tudta volna megvalósítani ezt a tervet, a Top-os pályázatból mintegy 23 millió forintot nyertek és önerőből, a társtulajdonos településekkel (Mesterháza, Chernelházadamonya, Gór), mintegy 13 millió forintot fordítottak az épületre, végeredményben, egy 35 milliós beruházás történt. Az ünnepség végén, Ágh Péter, Majthényi László és Hajós Attila közösen vágták el a szalagot, ezáltal használatra kínálva a felújított Egészségházat.

Jákó Melinda

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 20. szerda • Jolán
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Még másfél hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát! Ön is küldje be történetét!Száznál is több érvényes ajánlás érkezett eddig az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa „ pályázatra.
Jubiláló véradók ünnepe Sopronhorpácson A vér a gyógyítás számos területén nélkülözhetetlen. Nemcsak műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez, hanem vérkészítményekhez is szükség van rá.
MEGHATÓ BÚCSÚ A FALU SZERETETT ORVOSÁTÓLMájus 28-án hétfőn délután Újkér és Egyházasfalu települések lakossága összegyűlt Újkér Község művelődési házában, hogy búcsút vegyen Dr. Tóth Kálmán háziorvostól, aki 42 évnyi szolgálat után Dr.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online