Tavaszi zsongás

2016. április 7. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Beharangozó | Település: Chernelházadamonya, Nemesládony, Tormásliget
Tavaszi zsongás

Sokunknak a tavasz a legkedveltebb évszaka. Ha megkérdezik, miért, egyértelmű választ talán senki sem tud adni.

Azért szeretem a kikeletet, mert megérkezik a jó idő, virágba borul a természet, benépesül a mező, madarak dalától hangos a rét, az erdő, nagyokat kirándulhatunk, legszebb ünnepeink ebben az időszakban vannak? Ugye, hogy nem is olyan könnyű választani? Bizonyára mindenki előtérbe helyezi a melegedő időjárást, ami hozza magával a természet csodás ébredését, s ez kicsalogat bennünket a szabadba. Igyekszünk egyre több időt a kertekben tölteni, hogy az új életek magvait földbe ültessük. Kedves ünnepeinket várjuk, hiszen ezekre a készülődés, várakozás meggyorsítja a napok múlását, még az óraátállítással járó nehézségeket is feloldja. Az idei korai húsvét lelki és testi feltöltődést nyújtott az enyhe, de mégis hosszú téli időszak után. És máris a következő ünnepek felé tekintünk, hogy azokra is jól fel tudjunk készülni. József Attila születésnapját ünnepeljük a Költészet Napján, verses irodalmi összeállítások várják a költészet szerelmeseit a rendezvényeken. A Föld Napján szervezett formában vagy csupán saját ötlettől vezérelve bizonyára tesz mindenki valamit a környezet megóvása, egyetlen Földünk védelme érdekében. Aztán hamarosan a „vén diákokra" irányul az ország figyelme, hiszen április utolsó napjaiban a végzős középiskolások elköszönnek Alma materüktől, elballagnak a szeretett iskolából, majd az érettségi vizsgák sikeres megmérettetéseiért szorítunk gyermekünknek, tanítványunknak, rokonunknak, barátunknak, vagy csupán egy ismerős diáknak a sok közül. A legszebb tavaszi ünnepre való készülés is előttünk áll, hiszen a gyermekek számára legdrágábbakat, az édesanyákat köszöntjük szívünk szeretetével május első vasárnapján. Kívánom, hogy a tavaszi „bolondos" hónap hozzon mindenki számára sok-sok örömet, vidámságot, szeretetet és a megmérettetéseken sikereket!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
BeköszöntőAlig hagytuk magunk mögött a karácsonyi készülődés izgalmát, a szeretet ünnepének meghittségét, az új évi fogadalmakat, máris lassan eltelik 2019 első hónapja.
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Novemberi gondolatokŐsz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online