Májusi gondolatok

2015. május 12. | Szerző: Kissné
Témakör: Beharangozó
Májusi gondolatok

Eljött az év ötödik, a legszebb hónapja. A természet is érzi, hogy fáival, virágaival, szirmaival,

illataival a csodát, a gyönyörűséget, a természet pompáját kell közvetítenie. Az eddig néma, üres ágaktól kopár kertek most megtelnek madárdallal, zöld pázsitszőnyeggel és lombkoronával.
Ez a hónap tele van meghitt ünnepekkel mind a polgári életben, mind az egyházi életben.
A hónap első hétvégéjén az Édesanyákat köszöntjük, legyenek akár köztünk, akár tőlünk távol, s azokat is, akik az Égi hazából vigyáznak ránk. Nehéz szavakba önteni az anya küldetését, Bisztrai Gyula versében így ír:
„ Mi az anya?
Te vagy a Forrás, melyből kiszakadtam,
Te vagy a Gyökér, melyből felfakadtam,
A Küszöb, kitől elhívott az Élet,
És az Öböl, akihez visszatérek!"

Május 4-étől a vizsgázók, az érettségizők adnak számot tudásukról. Szurkoljunk nekik, hogy a szorgalmas munka és készülés elhozza számukra az álmok valóra válását.
A hónap vége felé itt lesz pünkösd, kinek a vigasságok napja, kinek a zarándoklatok ideje. Lekileg, testileg sokan várják a megtisztulást, a feltöltődést...
A fiatalok egy része ebben a hónapban készül az első áldozásra, a konfirmációra, a bérmálkozásra, s az esküvőre! Ünnepeljünk velük és a családdal együtt!
A tavasz győzelme májusban mutatkozik meg igazán környezetünkben, s visszahat az emberi természetre is: a téli tespedségből nagy tettek véghez vitelére bíztat bennünket.
A csíksomlyói búcsún mindig utoljára elhangzó népének záró soraival kívánom e tettek megvalósulását mindannyiuknak:
„Vándor fecske hazatalál,
Édesanyja fészkére száll;
Hazajöttünk, megáldott a
Csíksomlyói Szűz Mária."

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
BeköszöntőAlig hagytuk magunk mögött a karácsonyi készülődés izgalmát, a szeretet ünnepének meghittségét, az új évi fogadalmakat, máris lassan eltelik 2019 első hónapja.
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Novemberi gondolatokŐsz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online