„Ha végre itt a nyár…”

2016. június 2. | Szerző: Sági Ferenc
Témakör: Beharangozó | Település: , Gyalóka, Und
„Ha végre itt a nyár…”

Énekelte Kovács Eszti a Pancsoló kislányban az évtizedek óta sokak által kedvelt dalt. Újra megértük a legmelegebb évszakot, a diákok vágya pedig hamarosan teljesül, s vége lesz a tanévnek. Jöhetnek a pihenés, a kikapcsolódás, a feltöltődés hónapjai.

Különféle táborok, nyári munkák, családi és egyéb kirándulások, hazai és külföldi utak, fesztiválok és más érdekes programok várnak sokakra. Szerencsés helyen lakunk, hiszen több strand és gyógyfürdő van a közelünkben. A nyári programok egy része ingyenesnek tűnik, viszont ha veszünk, fogyasztunk valamit, borsosabbak az árak, mint egyébként.
Az egykori határsávból eredő hátrányos helyzet térségünk előnyére vált az utóbbi évtizedekben. Rengetegen járnak el településeinkről - akár naponta is - a szomszédos Ausztriába dolgozni, vásárolni, kirándulni. Egyre többen fedezik fel a közeli osztrák strandokat, várakat, gyönyörű vidékeket. Persze, aki itthon körülnéz, az kis hazánkban, szűkebb környezetünkben is találhat ilyeneket. Támogathatjuk a „hazai ipart", a belföldi turizmust is. Fürdőink igyekeznek állni a versenyt a konkurensekkel. Bükfürdőn ismét nagy fejlesztések zajlanak, baba- és családbaráttá is válik általuk a gyógyhely.
Az idei nyár sporteseményekben is bővelkedik. Június 10-én indul a Labdarúgó Európa Bajnokság, ahol végre ismét érdekeltek vagyunk. Reméljük, nem csak az elején. Augusztus 5-én pedig Rióban elkezdődnek a XXXI. nyári olimpiai játékok, melyeket majd a 2016. évi nyári paraolimpia követ. Sportolóink nagyon készülnek, s bízunk benne, hogy az úszó EB-hez hasonló sikerekkel örvendeztetnek meg bennünket.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
BeköszöntőAlig hagytuk magunk mögött a karácsonyi készülődés izgalmát, a szeretet ünnepének meghittségét, az új évi fogadalmakat, máris lassan eltelik 2019 első hónapja.
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Novemberi gondolatokŐsz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online