Beköszöntő Orgona ága…

2017. május 8.
Témakör: Beharangozó
Beköszöntő Orgona ága…

Május az egyik legszebb hónap az év 12 hónapja közül. Virágba borulnak a fák, és ahogy végig sétálunk a természetben, friss virágillatot érezhetünk.

Ha kimegyünk a kertbe, a gyep szebbnél szebb színekben pompázik. Ezekből a virágokból egyet, a legszebbet leszakíthatjuk, és oda adhatjuk édesanyánknak. Hiszen a hónap első, és egyben legszebb ünnepe az Anyák napja, melyet május első vasárnapján ünnepelünk. Az énekben is hangzik: ,,Orgona ága, barackfa virága. Öltözzetek új ruhába, anyák napja hajnalára, illatosan!" Az orgona az áhítatot jelképezi. Emellett adhatunk édesanyánknak, nagymamánknak piros, vagy akár fehér színű virágot is. A piros szín a szeretetet jelképezi, a fehér a tisztaságot, az őszinteséget. Ezek az értékek mind ott lakoznak bennünk. Egy szép virággal, egy szívmelengető, megható, köszöntő verssel köszönetet mondhatunk édesanyánknak mindazért a sok-sok szeretetért, törődésért, gondoskodásért, amit kapunk tőlük egész életen át. Azonban nem mindig van szükség a szavakra, sokszor egy ölelés, egy pillantás mindent elárul. Egy elválaszthatatlan kötelék van gyermek és anya között. A szíve mélyén minden gyermek és édesanya átérezte már ezt az örömöt. Édesanyák napja egyben a nagymamák napja is, hiszen ők adtak életet az édesanyáknak, ők azok, akik felnevelték a szüleinket, és gondoskodnak rólunk, unokákról. Ezen a napon nekik is hálával tartozunk. Osvát Erzsébet Meséltél és meséltél című versével kívánok minden Édesanyának boldog Anyák napját:
,, Velem voltál örömömben,
Velem voltál bajban,
Velem voltál, ha sírtam,
Velem, ha kacagtam.
Meséltél és meséltél
igazakat, szépet,
kívántam, hogy a meséd
sose érjen véget.
Mit adtam én cserébe?
Te azt sose kérted,
de talán a két szemem
elárulta néked."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
BeköszöntőAlig hagytuk magunk mögött a karácsonyi készülődés izgalmát, a szeretet ünnepének meghittségét, az új évi fogadalmakat, máris lassan eltelik 2019 első hónapja.
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Novemberi gondolatokŐsz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online