Beköszöntő Orgona ága…

2017. május 8.
Témakör: Beharangozó
Beköszöntő Orgona ága…

Május az egyik legszebb hónap az év 12 hónapja közül. Virágba borulnak a fák, és ahogy végig sétálunk a természetben, friss virágillatot érezhetünk.

Ha kimegyünk a kertbe, a gyep szebbnél szebb színekben pompázik. Ezekből a virágokból egyet, a legszebbet leszakíthatjuk, és oda adhatjuk édesanyánknak. Hiszen a hónap első, és egyben legszebb ünnepe az Anyák napja, melyet május első vasárnapján ünnepelünk. Az énekben is hangzik: ,,Orgona ága, barackfa virága. Öltözzetek új ruhába, anyák napja hajnalára, illatosan!" Az orgona az áhítatot jelképezi. Emellett adhatunk édesanyánknak, nagymamánknak piros, vagy akár fehér színű virágot is. A piros szín a szeretetet jelképezi, a fehér a tisztaságot, az őszinteséget. Ezek az értékek mind ott lakoznak bennünk. Egy szép virággal, egy szívmelengető, megható, köszöntő verssel köszönetet mondhatunk édesanyánknak mindazért a sok-sok szeretetért, törődésért, gondoskodásért, amit kapunk tőlük egész életen át. Azonban nem mindig van szükség a szavakra, sokszor egy ölelés, egy pillantás mindent elárul. Egy elválaszthatatlan kötelék van gyermek és anya között. A szíve mélyén minden gyermek és édesanya átérezte már ezt az örömöt. Édesanyák napja egyben a nagymamák napja is, hiszen ők adtak életet az édesanyáknak, ők azok, akik felnevelték a szüleinket, és gondoskodnak rólunk, unokákról. Ezen a napon nekik is hálával tartozunk. Osvát Erzsébet Meséltél és meséltél című versével kívánok minden Édesanyának boldog Anyák napját:
,, Velem voltál örömömben,
Velem voltál bajban,
Velem voltál, ha sírtam,
Velem, ha kacagtam.
Meséltél és meséltél
igazakat, szépet,
kívántam, hogy a meséd
sose érjen véget.
Mit adtam én cserébe?
Te azt sose kérted,
de talán a két szemem
elárulta néked."

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. augusztus 14. kedd • Marcell
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Vidám nyárutót„Augusztusban már a nyár kissé őszben sántikál, ábrándozik, nem nevet, falevelet festeget. Körte pottyan, totyakos, már a sün is pocakos…
Szép virágot nyit a boldog júliusA július az év hetedik hónapja a Gergely naptárban. A 18. századi nyelvújítók szerint a július: kalászonos. Az Székely naptár szerint Áldás hava. A népi kalendárium Szent Jakab havának nevezi.
JúniusköszöntőNaptárunk hatodik hónapja többféle elnevezést kapott az idők folyamán. Említjük Szent Iván havaként, vagy csak egyszerűen nyárelőnek hívjuk.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online