Beköszöntő

2015. szeptember 8. | Szerző: Sulics Bogi
Témakör: Beharangozó | Település: , Ólmod, Peresznye

" Itt van az ősz, itt van újra" Elérkezett szeptember, melyet a népi kalendárium Szent Mihály havának nevez. Még biztosan mindannyian a nyári élmények hatása alatt állunk, és nem is igen akarjuk elhinni, hogy véget ért

a hosszú szünet. Lassan útra kel a nyár, s észre sem vesszük beköszönt az ősz, a szeptember s vele az új tanév. Reggelente az utcákon megjelennek a gyerekek és az őket kísérő szülők. De azért van pár jó dolog is ebben, mert bizonyára örülnek a diákok annak, hogy újra láthatják az ismerős arcokat, a hiányzó barátokat, osztálytársakat. Az óvoda-, iskolakezdés azonban megváltoztatja a családok életét, különösen ott, ahol először megy óvodába vagy első osztályba a család szeme fénye, a gyerek. A tanévkezdés az ő számukra a legizgalmasabb, ilyenkor tanító, szülő figyelme a kicsikre irányul.
Azoknak sem könnyű, akik az érettségi évébe lépnek, vagy családjuktól távol kezdik a felsőfokú tanulmányaikat. És amilyen gyorsan eltelt a nyár, olyan gyorsan telik az iskolában töltött idő is. 181 tanítási nap után ismét itt a vakáció!
Addig pedig vegyük fel a nehéz iskolatáskánkat és szorgalmasan kezdjünk neki az új tanévnek....

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. január 18. péntek • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Novemberi gondolatokŐsz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.
Október minden magyar számára, a nemzeti ünnepek hónapja.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online