Beköszöntő

2015. április 7.
Témakör: Beharangozó | Település: Egyházasfalu, Peresznye, Répcevis
Beköszöntő

2015 az évfordulók éve : idén ünnepli 25. évfordulóját a magyarországi Föld napja mozgalom, és ez a 45. évfordulója a Föld napja világmozgalomnak.

Egyébként 2015 a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk. A Földet -szokták mondani -kölcsön kaptuk Unokáinktól. Szép gondolat, amely arra sarkallhat, hogy tegyünk is. Lehet ültetni fát, gondozni növényeket, együnk lehetőleg friss hazait és vegyünk friss háztájit.
A Répcevidéknek még soha nem volt ilyen bő tartalma. Reménykedünk abban, hogy lassan, az 5. életévünkbe érve, hozzá tudtunk tenni a hazaihoz. Hiszen a célunk, hogy helyi újságként minden rólunk, a kisközösségről, a faluról, a városról, az ünnepeinkről, és a velünk történtekről szóljon. A bővülő tartalom jelzi, hogy igény, érdeklődés van. 27 település életéről számolunk be, ingyenes kistérségi újságként. Havonta 5800 példány kerül a postaládákba. Egyre több a fénykép, egyre gyakorlottabbak az önkéntes újságíróink: könyvtárosok, tanítók, nyugdíjasok, diákok.
A címlapon a Föld napjához szeretnénk csatlakozni, a köszöntőben pedig azt hangsúlyozni, hogy bár széles e világban sok minden történik, nekünk mégiscsak a saját környezetünk a legfontosabb.
Itt a tavasz, menjünk kertészkedni, kiránduljunk és tartsuk meg közösségeinket! Mi szívesen beszámolunk minden helyi információról képpel szöveggel, papíron és online is. www.repcevidek.hu

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. március 19. kedd • József
hirdetés
Olvasnivaló a témában
BeköszöntőAlig hagytuk magunk mögött a karácsonyi készülődés izgalmát, a szeretet ünnepének meghittségét, az új évi fogadalmakat, máris lassan eltelik 2019 első hónapja.
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Novemberi gondolatokŐsz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online