BEKÖSZÖNTŐ

2014. szeptember 8. | Szerző: Galavics Adrienn
Témakör: Beharangozó | Település: Nemesládony, Ólmod, Peresznye

Szeptember a természetben a beérést, a gyümölcsök szüretelését, s egyben

a búcsúzást is jelenti. A diákoknak búcsúzás a gondtalanságtól, a régi s az új barátoktól, a nyár örömeitől. Ám a szeptember elhozza az örök újrakezdést, a megújulást is diáknak, tanárnak egyaránt. A szeptemberi csengőszó tele van várakozással, feszültséggel, jóleső izgalommal és örömmel. Mert öröm tanítani és öröm tanulni.
Idén szeptember 8-ig, Kisasszony napjáig kell regisztrálni a helyi önkormányzatoknál, azoknak, akik szeretnék képviselni szülőfalujukat.
Még nincs vége a mulatságnak! Folytatódnak a falunapok, szüreti felvonulások, bor napok, a különböző fesztiválok és még sorolhatnám a jobbnál jobb programokat.
Ha az őszre gondolunk, akarva-akaratlanul, de mindenképp eszünkbe jut a hideg idővel együtt járó megfázások sorozata. Érdemes megkérdezni az orvost és a gyógyszerészt, hogy hogyan védekezzünk, milyen gyógymódot alkalmazzunk
„A fák lombjait színesre fested. Átformálod szépen a természetet.\"
Szép őszi napokat mindenkinek!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Szép virágot nyit a boldog júliusA július az év hetedik hónapja a Gergely naptárban. A 18. századi nyelvújítók szerint a július: kalászonos. Az Székely naptár szerint Áldás hava. A népi kalendárium Szent Jakab havának nevezi.
JúniusköszöntőNaptárunk hatodik hónapja többféle elnevezést kapott az idők folyamán. Említjük Szent Iván havaként, vagy csak egyszerűen nyárelőnek hívjuk.
Május talán az év egyik legszebb hónapja. Az Ikrek havát a népi kalendárium Pünkösd havának, Tavaszutónak, vagy Ígéret havának is nevezi.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online