Beköszönő

2014. augusztus 14.
Témakör: Beharangozó

„A nyári kalandok többféle okból érnek véget, de mindent összevetve egy dolog közös bennük: hullócsillagok, fenséges, megismételhetetlen pillanatok, az örökkévalóság felvillanása, mely egy perc alatt elillan.”

Ezek miatt a megismételhetetlen pillanatok miatt szeretjük annyira a nyarat, mindegy az, hogy egyedül, vagy párban, vagy egy baráttal, családdal éltük át. A nyárnak ez a Dharmája, vagyis a lényege, hogy olyan pillanatokban legyen részünk, amelyekre később szívesen emlékszünk, például egy nyaralás emléke, egy baráti beszélgetés, hogy milyen szabadnak éreztük magunkat egy-egy fesztiválon. Bár közeledik a nyár vége, és az áruházak polcai iskolaszerekkel vannak megpakolva, még van időnk kiélvezni a meleg évszak adta lehetőségeket. A remek időjárás miatt még mindenki felszabadultabban indul neki akár egy átlagos munkanapnak, akár a hétvégi pihenésnek. Az augusztus is mindenkinek mást jelent. A gyerekeknek van még egy hónapja, hogy kötelezettségek nélkül élvezzék a nyári szünetet, sokáig aludjanak, táborozzanak, nyaraljanak. A fiataloknak és az idősebbeknek sem érdemes tétovázni, hiszen az augusztus is még rengeteg programot kínál, például gasztro rendezvényeket, koncerteket, valamint a fesztiválok ideje sem járt még le. Szóval ki kell használni még ezt a kis időt strandolásra, dinnye evésre, napozásra, kirándulásra, augusztusi hullócsillag nézésre, és többek között pihenésre.
További szép nyarat kívánok, a nyaralni indulóknak élményekben gazdag időtöltést, és mindenképpen sok napsütést!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. július 22. vasárnap • Magdolna
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Szép virágot nyit a boldog júliusA július az év hetedik hónapja a Gergely naptárban. A 18. századi nyelvújítók szerint a július: kalászonos. Az Székely naptár szerint Áldás hava. A népi kalendárium Szent Jakab havának nevezi.
JúniusköszöntőNaptárunk hatodik hónapja többféle elnevezést kapott az idők folyamán. Említjük Szent Iván havaként, vagy csak egyszerűen nyárelőnek hívjuk.
Május talán az év egyik legszebb hónapja. Az Ikrek havát a népi kalendárium Pünkösd havának, Tavaszutónak, vagy Ígéret havának is nevezi.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online