Augusztusi gondolatok…

2017. július 31. | Szerző: Kissné
Témakör: Beharangozó | Település: Gyalóka, Lócs, Nemesládony
Augusztusi gondolatok…

Augusztus a nyár talán legszebb és legbékésebb hónapja. Ekkor már kicsit nyugszik a forróság, de még szép napos az idő, hűvösebbek az éjszakák, ekkor látható a legtöbb csillag és „csillaghullás” az égen.

A Gergely-naptárban az év nyolcadik hónapja. Nevét a híres római császárról, Augustusról kapta, a népi kalendárium Kisasszony havának nevezi.
A gyerekek többségének a legszomorúbb időszak: közeleg az új tanév. Szerencsére sok család most megy szabadságra, így biztosítva igazi nyári kikapcsolódást és közös élményeket, és remélhetőleg lesz mire visszaemlékezni a szeptemberi tanórákon.
A hónap több állami és egyházi ünnepet is hoz számunkra: 15-e Nagyboldogasszony napja, legrégebbi Mária-ünnepünk. Ezen a napon ünnepli a katolikus egyház Mária mennybemenetelét és egyben Magyarország oltalmazóját. Szent István királyunk volt az, aki az országot Szűz Mária oltalmába ajánlotta halálos ágyán, innen az elnevezés is Regnum Marianum, azaz Szűz Mária országa hazánk. Augustus 20-a Szent István király ünnepe, első királyunk temetésének és szentté avatásának évfordulója.
Időutazásokon is részt vehetünk ebben a hónapban kapcsolódva történelmi eseményeinkhez: például a kőszegi Ostromnapokon vagy a Savaria Történelmi Karneválon.
Az augusztus csillagképe az oroszlán, az állatöv királya. Uralkodói jegy, az ebben a hónapban születettek bátorsága, szabadság vágya valóban királyi erővel bír. Erőt képviselnek az élet minden területén, megalázkodni nem tudnak, okosságukat, őszinteségüket természetesnek gondolják, szívesen segítenek a rászorulóknak és lelkesedésük határtalan.

Ebben a szép hónapban élvezzük mindannyian a nyári napsugarak simogató, olykor sütögető kényeztetését, mert közelednek az „emberek", elhozva nekünk az indián nyarat, a szüret vidámságát, és majd az esős napok szomorúságát.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. január 20. szombat • Sebestyén
hirdetés
Olvasnivaló a témában
SZERETET
Szürkeségoldó gyertyafényben…Második „emberes” hónapunk, a november, őszutó és tél-elő is egyben. Időjárásunk mínusz-közelibe fordul, és a hideg északi szél átveszi uralmát zörgő avarrá varázsolva a fákról lehulló fáradt leveleket, és jeges lehelettel kergetve a kéményekből sűrűn felszökő szürke füstkígyókat.
Október – az emlékezés hónapjaAz ősz második hónapjában színpompás arany ruhába öltözik a természet, a kirándulóknak ezernyi örömet nyújt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online