,,Állt a bál” Sajtoskálon

2017. március 21.
Témakör: Bál | Település: Sajtoskál
,,Állt a bál” Sajtoskálon

Felcsendült a zene a sajtoskáli kultúrházban: farsangi mulatságra invitálta az arra járókat már délután.

Meg is telt a terem idősekkel és fiatalokkal, hiszen arról szól a falufarsang Sajtoskálon, hogy a telet közösen búcsúztatják. A jókedvvel érkező vendégek hangulatát fokozta az előadott vidám színdarab. Nem maradt üresen a jelenlevők gyomra: a faluházba érkezőket a sajtoskáli képviselő-testület tagjai látták vendégül pogácsával. A délutánból nem hiányozhatott a farsang egyik jellegzetessége, a farsangi fánk sem. De igazán a képviselő-testület tagjai által készített marhapörkölt finom illata csiklandozta a vendégek orrát, majd simogatta gyomrukat. A vegyes korosztályból álló társaság szép számmal összegyűlt, estére megtelt a kultúrház terme a falu lakóival. A táncos kedvű falubeliek mulatós nótákra ropták a táncot. A farsangi mulatságról a később érkezők sem tértek haza üres gyomorral, mert az esti órákban ismét felszolgálták az ünnepi marhapörköltet. Hajnalig „állt a bál" a sajtoskáli kultúrházban. Nemcsak a helyi fiatalok és idősebb lakosok, hanem a sajtoskáli gyerekek is búcsút vettek a téltől. A farsangi délutánon vidám műsorukkal mosolyt csaltak a vendégek arcára, kacagástól volt hangos a kultúrház terme. A „szerencse" is kedvezett a jó hangulatnak, hiszen a tombolán egy szelvény sem maradt kisorsolatlanul.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. február 18. hétfő • Bernadett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
2018. november 3-án tartottuk Sopronhorpácson a jubileumi, 10. Egyházközségi bált. Évek óta szép hagyomány, hogy Mindenszentek utáni szombaton összejövünk Molnár Tamás vendéglőjében és együtt ünnepelünk, táncolunk, jól érezzük magunkat.
Báloztak a vadászokA vadászhimnusz szép dallamával kezdődött a Répcevölgye Vadásztársaság hagyományos bálja a Fürdő Étteremben, ahol Király Lajos, a vadásztársaság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.
Jótékonysági fürdőbál – Tánccal, zenével, díjátadóval Az idei volt a 25. Büki Fürdőbál a Büki Gyógyfürdő Zrt. szervezésében. Idén a Greenfield Hotel Golf & Spa****superior különtermébe várták a bálozókat.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online